rafi6666 Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 Witam Mam pytanie, w jaki sposób ustawić albo zrobić żeby wyświetlane fonty w KDE były tak czytelne jak w Windows. Wgrałem już foty z windy i ustawiłem „Verdana” ale efekt nie jest zadowalający. Szczególnie zależy mi na jakości fontów w Firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 w KDE to banał - trzeba sobie ustawić wygładzanie w centrum sterowania (Wygląd | Czcionki), w Gnomie również - System | Preferencje | Czcionki; problem w tym, że Firefox "nie słucha się" Centrum Sterowania KDE, bo on jest przecież GTK2 można obejść ten problem instalując pakiet gtk-qt-engine (na repozytorium nie szukałem, ale na rpm.pbone.net jest; spodziewaj się jednak, że Firefox (jak i reszta aplikacji gtk) będzie działać odrobine wolniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 http://wiki.fedora.pl/GUI/FreeType Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi6666 Napisano Październik 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 OK dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi