Skocz do zawartości

Tp-link Karta Wifi

Nifir

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie używam gnome. Program o którym mówisz znajduje się w System->Administracja->Sieć, ale jak już pisałem nie jestem w stanie tam ustawić sobie swojej karty sieciowej bo jak dodaję nowe urządzenie, klikam "połączenie bezprzewodowe", wybieram opcję "inna karta bezprzewodowa" (innej opcji nie mam) i w menu "adapter" nie ma firmy mojej karty...

Wykrywa mi sieć, ale nie wiem dlaczego nie chce się połączyć. Prawdopodobnie nie pasuje mu klucz sieciowy. Próbowałem różnych kombinacji, łącznie z zlikwidowaniem hasła, lecz to nie pomogło (mimo iż sieć nie była zabezpieczona, to program prosił mnie o podanie hasła). Co jest grane?

Może lepiej wrócić do pierwszej myśli, co dalej zrobić jak zainstaluję yumem madwifi? Wcześniej myślałem, że jedynie to muszę zainstalować, ale po przejrzeniu kilkunastu podobnych problemów doszedłem do wniosku, że to jednak pewnie jest bardziej skomplikowane zadanie. :) Mam rację?

Chciałbym by działało i to nie tylko działało u mnie w domu, ale też na uczelni gdzie muszę również ustawić połączenie, dlatego bardzo zależy mi na jakimś stosunkowo łatwym w konfiguracji sposobie połączenia.