Sparrov1 Napisano Październik 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2007 Fedora zainstalowala sie bez problemu, podczas uruchamiania przechodzi do trybu graficznego i pokazuje przebieg uruchamiania procesow (wszystkie wczytuja sie OK), Nastepnie po wczytaniu procesow pojawia sie moj login na czarnym tle i moge pisac. Jak napisze cokolwiek i dam enter prosi o haslo. Czas na pisanie to jakies 2-3 sekundy a potem obraz staje sie czarny i pc sie zawiesza. Jak nic nie wpisze to tez sie zawiesza na pustym czarnym ekranie. Moj sprzet to: AMD 64 3000+ Dfi lan party na nf4 x800gto katra DVB skystar2 i analog TV avermedia 2GB ramu patriot Jak uruchomic fedore w trybie VGA? Mysle ze to problem ze sterami od grafiki... Co radzicie? UPDATE: przeszukałem dokładnie forum, i widze ze nie tylko ja mam taki problemna karcie graficznej ATI. Niestety nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twoface Napisano Październik 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2007 To prawdopodobnie wina sterowników do karty graficznej. Uruchom system w runlevelu 3. Aby to zrobić gdy pojawia się grub z wyborem systemu najedź na Fedore (ta którą zawsze uruchamiasz system) wciśnij "e" na końcu dopisz "3" poprzedzone spacją. Następnie wciśnij enter i potem "b". System powinien uruchomić się w runlevelu 3, czyli jest w pełni funkcjonalny ale nie uruchamia trybu graficznego. Zaloguj się na root, i zainstaluj odpowiednie sterowniki do swojej karty jakie i w jaki sposób musisz znaleźć w innych wątkach bo ja nie miałem do czynienia z tymi kartami. Jeżeli planujesz dłuższą współpracę z linuxami to polecam GForcy . Pełne wsparcie od NVIDII w sprawie sterowników, chociaż słyszałem że ATI zmieniło też politykę pod tym względem i mają udostępnić źródła swoich sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoSteKj0 Napisano Październik 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 Ja mam bardzo podobny problem, po instalce w ogole nie chca sie w właczyc Xy. Mój sprzet to toshiba a210 z karta Radeon x1200. Czy mógłby ktos krok po kroku napisac jak zainstalowac sterowniki do Ati bez dostepu do internetu ? (internet z neti mam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2007 [...]bez dostepu do internetu ? (internet z neti mam).To masz dostęp czy nie? A na początek przeszukaj forum. Po przeczytaniu odpowiednich wątków (jeden jest nawet podczepiony chyba) będziesz wiedział jakie paczki musisz sobie ściągnąć. Wtedy do kafejki internetowej albo do kumpla, który ma dostęp do sieci, ściągnąc, zgrać na płytkę i próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi