Gość sabby7890 Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 Witam, Mam problem z karta TV LeadTek WinFast DTV1800H. Nie pokazuje zadnego obrazu. Chcialbym zaznaczyc, ze jest z rodziny 3 BARDZO podobnych kart, ktore wg sterownikow bttv dzialaja bez problemu (DTV1000 i DTV2000). Probowalem walczyc z modprobe.conf options cx88xx card=35 tuner=71 lecz nic nie pomoglo. Chcialbym zaznaczyc, ze nie mam dzwieku po podlaczeniu karty do kompa. Jesli ktos wie jak ja odpalic, pls dajcie znac:) Jesli ktos wie, ze na 100% nie ruszy - tez napiszcie, wtedy po prostu sprzedam ta karte:) PS. Sorka za brak polskich liter, pisze tego posta z Windowsa z pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 a podlaczyles kabelek do karty dzwiekowej z karty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 Tak, kabelek jest podłączony ale dalej nic:| Nawet najmniejszego szumu. Karta dźwiękowa to SB Live, ale odmute'owaniu CD nie szumi (normalnie trochę szumi). Karta nie jest wykrywana automatycznie (dmesg pokazuje UNKNOWN/GENERIC i listę dostępnych kart), po ustawieniu tuner= i card= na sterowniki najbliższe do moich, nie działa. Karta jest z rodziny kart dtv, modele 1000 i 2000 działają (wg manuala cxx). Mój 1800 nie jest na liście. Sprzedawca powiedział mi, że ta karta pod Linuksem nie zadziała. Myślałem że chodziło mu o brak sterowników dla Linuksa na CD, ale chyba jednak wiedział, co mówi. Przedwczoraj w google nie znalazłem nic, jednak dzisiaj coś wyskoczyło nowego: linux-dvb PS. Czy takie coś jak ndiswrapper pomogłoby mi w odpaleniu karty TV? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 Na szumy itp. na SB Live to może mój stary numer pomoże? → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=49967 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 Na szumy itp. na SB Live to może mój stary numer pomoże? → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=49967 Dzięki wielkie WalDo Znam ten numer, tylko chodziło mi o to, że właśnie specjalnie włączyłem szumienie, żeby zobaczyć, czy karta dźwiękowa w ogóle jest aktywna Na razie kombinuję z moją kartą, mogę napisać howto jeśli uda mi się ją odpalić Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 ogóle jest aktywna Na razie kombinuję z moją kartą, mogę napisać howto jeśli uda mi się ją odpalićHowTo zawsze mile widziane. Chociaż jak znam życie, to i tak większość z podobnym problemem założy nowy wątek Ale będzie gdzie odsyłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 czyli kwestia dobrania dobrego tunera i card ... mi to tydzien zajelo ale ruszylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 CARDLIST.bttv - 146 pozycji CARDLIST.cx88 - 56 pozycji CARDLIST.tuner - 71 pozycji Czas restartu - ok 2 minut Metoda brute-force zajmie mi to: 146+56*71*2/60 = 478.6 godziny A tak na powaznie to chyba rzeczywiscie sprobuje pokombinowac z ta karta, chyba az tak sie nie rozni od reszty zeby calkowicie nie dzialala. Sprobuje pokombinowac z tym jak bede mial wolne, w razie czego napisze co i jak Pozdro i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Volt Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 Hello! Zostałem szczęśliwym posiadaczem tej Karty -DTV 1800H- i też miałem z nią problemy początkowo, ale zostały ujarzmione i ciesze sie już jej możliwościami :] jeżeli Twój problem jest nadal aktualny to napisz a ja napisze co zrobiłem że działa POZDRO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi