Skocz do zawartości

Karta Tv Dtv 1800h

Gość sabby7890

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z karta TV LeadTek WinFast DTV1800H. Nie pokazuje zadnego obrazu. Chcialbym zaznaczyc, ze jest z rodziny 3 BARDZO podobnych kart, ktore wg sterownikow bttv dzialaja bez problemu (DTV1000 i DTV2000).

Probowalem walczyc z modprobe.conf

options cx88xx card=35 tuner=71

lecz nic nie pomoglo. Chcialbym zaznaczyc, ze nie mam dzwieku po podlaczeniu karty do kompa.

Jesli ktos wie jak ja odpalic, pls dajcie znac:) Jesli ktos wie, ze na 100% nie ruszy - tez napiszcie, wtedy po prostu sprzedam ta karte:)

PS. Sorka za brak polskich liter, pisze tego posta z Windowsa z pracy.

Tak, kabelek jest podłączony ale dalej nic:| Nawet najmniejszego szumu. Karta dźwiękowa to SB Live, ale odmute'owaniu CD nie szumi (normalnie trochę szumi).

Karta nie jest wykrywana automatycznie (dmesg pokazuje UNKNOWN/GENERIC i listę dostępnych kart), po ustawieniu tuner= i card= na sterowniki najbliższe do moich, nie działa.

Karta jest z rodziny kart dtv, modele 1000 i 2000 działają (wg manuala cxx). Mój 1800 nie jest na liście.

Sprzedawca powiedział mi, że ta karta pod Linuksem nie zadziała. Myślałem że chodziło mu o brak sterowników dla Linuksa na CD, ale chyba jednak wiedział, co mówi.

Przedwczoraj w google nie znalazłem nic, jednak dzisiaj coś wyskoczyło nowego:

linux-dvb

PS. Czy takie coś jak ndiswrapper pomogłoby mi w odpaleniu karty TV?

Na szumy itp. na SB Live to może mój stary numer pomoże? → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=49967

Dzięki wielkie WalDo :) Znam ten numer, tylko chodziło mi o to, że właśnie specjalnie włączyłem szumienie, żeby zobaczyć, czy karta dźwiękowa w ogóle jest aktywna :P Na razie kombinuję z moją kartą, mogę napisać howto jeśli uda mi się ją odpalić

Pozdro!

CARDLIST.bttv - 146 pozycji

CARDLIST.cx88 - 56 pozycji

CARDLIST.tuner - 71 pozycji

Czas restartu - ok 2 minut

Metoda brute-force zajmie mi to:

146+56*71*2/60 = 478.6 godziny

:P

A tak na powaznie to chyba rzeczywiscie sprobuje pokombinowac z ta karta, chyba az tak sie nie rozni od reszty zeby calkowicie nie dzialala. Sprobuje pokombinowac z tym jak bede mial wolne, w razie czego napisze co i jak :) Pozdro i dzieki :)

• 1 month later...

Hello! Zostałem szczęśliwym posiadaczem tej Karty -DTV 1800H- i też miałem z nią problemy początkowo, ale zostały ujarzmione i ciesze sie już jej możliwościami :] jeżeli Twój problem jest nadal aktualny to napisz a ja napisze co zrobiłem że działa :D

POZDRO!