Skocz do zawartości

Fedora 7 Nie Startuje Z Nowymi Sterownikami Ati

Tover

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

instalowałem wg poniższego opisu. → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=11263

Po restarcie system odwołuje się do starych ustawień, dopiero podanie w konsoli hasła rot powoduje start z nowymi ustawieniami i tak za każdym razem :(. Znam opcję szukaj na forum, ale nic nie znalazłem, być może źle formułowałem zapytania.

-------------------------

[Edycja WalDo: usunięcie cytatu i zastąpienie linkiem do tematu]

[...]instalowałem wg poniższego opisu.
Spróbuj jednak skorzystać z poradnika, bo opis który podajesz jest dość stary (sierpień 2006 to niemal prehistoria i dwukrotna zmiana numerka wersji Fedory ;)). Opis dotyczy FC5 a mamy już F8 lada moment.

Po restarcie system odwołuje się do starych ustawień, dopiero podanie w konsoli hasła rot powoduje start z nowymi ustawieniami i tak za każdym razem
Możesz to sprecyzować? Co to znaczy, że odwołuje się do starych ustawień? Kto się odwołuje? Co to znaczy "podanie w konsoli hasła root", kiedy musisz to hasło podawać?

We wskazanym opisie jest klika poleceń sprawdzających poprawność (lub niepoprawność) instalacji. Uruchom te komendy i wklej tutaj to co zwracają.

A najlepiej jednak odinstaluj sterowniki i zainstaluj ponownie kierując się w miarę aktualnym opisem z http://poradnik.fedora.pl/#graficzne

Off Topic

Kilka spraw porządkowych. Proszę stosuj się do nich w przyszłości:

1.Podawaj link zamiast wklejania masy zbędnego tekstu, tym bardziej, że to cytat z innego tematu na naszym forum (zmieniłem to)

2.Jeśli tamten opis sprawiał problem, to po co zakładasz nowy wątek? Trzeba się było dopisać w tamtym - od razu byłoby wiadomo do jakiego opisu się odwołujesz.