nikos_ns Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 Mam mianowicie taki problem ze w programie "(_menadżer_ → menedżer) ORT woluminów logicznych"( Fedora core 6) kliknąłem INICJUJ NOŚNIK i wywaliło mi partycje windosowa;/ Fdisk po komendzie fdisk /dev/hdc pokazuje ze niby mam ta partycje w systemie fat32 i jaka przestrzeń ( w sektorach "od do")zajmuje ta partycja,ale windows widzi ja jako świeżo utworzona ale nie sformatowana partycje. Czy ktoś nie wie jak z poziomu (_linuxa_ → Linuksa) ORT lub Windowsa naprawić ten problem?Wg. mnie dane na tej partycji fizycznie są, ale widnows tego nie widzi. Próbowałem różnymi programami np. PC Inspector File Recovery, ale to jest do usuniętych plików wiec nie za bardzo;/ może w fdisk usune partycje i utworze ja na nowo?czy jest szansa ze dane na tym dysku pozostaną i będę miał możliwość ich odzyskania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Październik 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2007 A czy nie było tam czasem informacji, że stracisz wszystkie dane podczas tego procesu? Bo u mnie o tym Fedora mówiła. Wydaje mi się, że możesz się pożegnać z danymi. Ktoś ma inne zdanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikos_ns Napisano Październik 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2007 Była taka informacja,ale teraz to już "po ptokach". Może ktoś wie co ten program tak naprawdę zrobił z tą partycją? chyba jej nie sformatował bo windows sie pyta przy próbie wejścia na ta partycje czy ja sformatować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2007 Jak uruchomiłeś tego menadżera? Tzn. domyślam się, że z menu tylko czy z Gnome czy z KDE? Bo ja szczerze mówiąc nie mogę nic takiego znaleźć. Chciałem sprawdzić pod VMware co się w takich wypadkach dzieje. Stawiam na to, że uruchomiona została jakaś nakładka na pvcreate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikos_ns Napisano Październik 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2007 Program uruchomiłem z KDE.... Temat już do zamknięcia, ściągnąłem sobie taki program Active@ File Recovery i z poziomu Windowza odzyskałem ok 60% danych z tej partycji, wiec nie jest tak źle;/ dzięki za podpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi