Skocz do zawartości

Fedora Core 6 + Skosowana Partycja Windowsa

nikos_ns

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mianowicie taki problem ze w programie "(_menadżer_ → menedżer) ORT woluminów logicznych"( Fedora core 6) kliknąłem INICJUJ NOŚNIK i wywaliło mi partycje windosowa;/

Fdisk po komendzie fdisk /dev/hdc pokazuje ze niby mam ta partycje w systemie fat32 i jaka przestrzeń ( w sektorach "od do")zajmuje ta partycja,ale windows widzi ja jako świeżo utworzona ale nie sformatowana partycje.

Czy ktoś nie wie jak z poziomu (_linuxa_ → Linuksa) ORT lub Windowsa naprawić ten problem?Wg. mnie dane na tej partycji fizycznie są, ale widnows tego nie widzi. Próbowałem różnymi programami np. PC Inspector File Recovery, ale to jest do usuniętych plików wiec nie za bardzo;/ może w fdisk usune partycje i utworze ja na nowo?czy jest szansa ze dane na tym dysku pozostaną i będę miał możliwość ich odzyskania?

Jak uruchomiłeś tego menadżera? Tzn. domyślam się, że z menu tylko czy z Gnome czy z KDE? Bo ja szczerze mówiąc nie mogę nic takiego znaleźć. Chciałem sprawdzić pod VMware co się w takich wypadkach dzieje. Stawiam na to, że uruchomiona została jakaś nakładka na pvcreate.