Gość rgabrysiak Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Ja i tak zaczekam na wersję Live, mam zbyt wolne łącze aby ściągnąc sobie Fedorkę na DVD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Napisz skąd jesteś może ktoś w okolicy nagra Ci jak dostarczysz płytkę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Napisz skąd jesteś może ktoś w okolicy nagra Ci jak dostarczysz płytkę :-) Aktualnie Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spazz Napisano Listopad 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2007 Witam! Mieszkam w Łodzi moge Ci zgrac płytke dvd z Fedorką8.......3.3 gb z gnome...tak na marginesie przesiadlem sie z Pclinos na Fedorke ..fajnie to hula ale dlaczego mam rozdziałke 800x600 i nie moge zmienic na 1024?? Pozdrawiam i mysle ze miło bedzie sie praccowalo na Fedorze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2007 spazz Dziękuję za zainteresowanie ale właśnie testuję livecd. Jeśli będę potrzebował pomocy napiszę na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2007 A tak na marginesie to czym się różni GNOME od KDE czy jakoś tak ja przy instalacji wybrałem GNOME. Dobrze zrobiłem? Czy to nie ma większego znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2007 Oba (Gnome,KDE) to w pełni funkcjonalne środowiska, przy czym gnome jest jakby domyślny dla fedory, czyli źle na pewno nie zrobiłeś, czy dobrze tego dowiesz się dopiero po wypróbowaniu obu środowisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2007 no tak ale przy instalacji wybrałem tylko gnome a tą KDE nie instalowałem. A mogę teraz jakoś doinstalować to KDE? I czy mógłbyś mi dokładniej wyjaśnić czym one się różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2007 No jasne, za pomocą jednej prostej komendy: yum groupinstall 'KDE (K Desktop Environment)' Co do różnic to cięzko powiedzieć. Co prawda widziałem kilka porównań (a raczej prób ) obu środowisk pod względem zalet i wad, ale niestety teraz żadnej nie mogę znaleźć. Zresztą IMO czytanie ich nie miało by większego sensu, lepiej czas jaki straciłbyś na przeczytanie ich przeznaczyć na szybki test porównawczy gnome vs kde ( w końcu to nic nie kosztuje ), a przynajmniej będziesz miał pewność, że wybrałeś środowisko bardziej odpowiadające Twoim potrzebom, a nie potrzebom autora subiektywnej recenzji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 No tak masz rację dzięki za pomoc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Jak to jest dziś na Pc Word znalazłem ten tekst co o nim sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Jestem początkującym użytkownikiem (_linux'a_ → Linuksa) ORT, zresztą pierwszym moim (_linux'em_ → Linuksem) ORT jest właśnie F8 i jak na razie mogę zgodzić się tylko z tym, że zaraz po instalacji musiałem zrobić 15 aktualizacji do systemu. Zastanowiło mnie to z instalacją sterowników, dlatego że ja też podczas instalacji wybrałem to : "WYMUSZANIE" i chciałbym wiedzieć jak mogę uniknąć teraz tego problemu, o którym pisali Ci z artykułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi