Percy Bent Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Jak w temacie. Czy ktoś próbował takiej operacji.. jak mniej więcej to przebiega i ile trwa?? nadmieniam że interesuje mnie ten typ instalacji ponieważ nie mam możliwości nagrania dvd. Jeszcze małe pytanko... które środowisko graficznie "preferuje" fedora?? To ma być mój pierwszy kontakt z tą dystrybucją. Dotychczas siedziałem na OpenSuse 10.2/10.3 Proszę o możliwie szybką odpowiedź... chciałbym zainstalować system jeszcze dzisiaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Preferuje gnome o ile tak to mozna nazwac ... ale bez problemu mozesz miec KDE lub XFCE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 I nie wybieraj przypadkiem polskiego języka do instalacji prze sieć, bo ci anakonda zdechnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 @jjj Dlaczego tak mówisz? Mi instalacja po Polsku poszło bardzo dobrze 1,5h i po krzyku.Tylko instalacje musiałem 2x włączać bo prądu zabrakło i router się wyłączył! @Percy Bent Tutaj masz opinie użytkowników na temat środowisk (osobiście wole GNOME ) http://forum.fedorapl.org/thread/45;?unb71...e1dd7626dcb2217 Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Dlaczego tak mówisz? Próbowałem pięć razy: pierwszy raz z własnego lokalnego mirrora postawionego na podmontowanym obrazie dvd. Pomyślałem: spaprałem konfigurację, trudno, nie chce mi się szukać. Więc spróbowałem z http i ftp z sunsite'a, i dwa razy z innych mirrorów. Za każdym razem python się burzył o niewłaściwy znak w wyświetlanym stringu, tuż przed zainstalowaniem pierwszego pakietu. W końcu wpadłem na to, żeby spróbować po angielsku i poszło natychmiast. // edit date=12.11.2007 Wszystko prawda, ale siłą przyzwyczajenia używam instalatora w trybie tekstowym. Wszystkie moje uwagi dotyczyły tego trybu. Wyjaśniałoby to odmienność doświadczeń innych użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Tryb graficzny działa!!! U mnie trfało ok 1,5h-2h. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 dzięki za pomoc.. jakoś się uporałem, ale instalowałem z obrazu na hdd... właśnie uporałem się z wifi...choć myślałem w pewnym momencie że moje przygoda z fedorą zakończy się zanim sie zaczeła... bioire się za dostrojenie systemu pod sibie... póki co podoba mi się choć brakuje kilku rzeczy z open suse... w fedorze trzeba myśleć a tam starczyło klikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Adam Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Żałuję, że wcześniej nie przeczytałem tego tematu. Przed chwilą próbowałem sieciowo zainstalować F8, niestety za każdym razem anaconda zdychała. W sumie próbowałem w instalatorze graficznym i tekstowym w PL wersji i straciłem kilka godzin. Zobacze za chwilę czy pójdzie to w ogóle zainstalować. Niestety nie udało się zainstalować F8, jeszcze nigdy nie spotkałem tak beznadziejnie napisanego instalatora. Wiele dystrybucji instalowałem na moim laptopie, ale ta dystrybucja przebiła wszystkie. Próbowałem ją zainstalować na maszynie wirtualnej, na maszynie fizycznej i za każdym razem taki sam efekt. Sformatowało dysk, wyświetliło, że mam czekać pare chwil (czekałem godzine nie sądzę, że to może nie była chwila). Próbowałem przez interfejs graficzny, tekstowy, w wersji PL i EN. Mam nadzieję, że wersja z DVD uda się zainstalować... Próby przeprowadziłem na ThinkPad 42P z 1GB RAMu. Boot.iso pobrany z sunsite, instalacja przez ftp również z tego portalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2007 to nie licz na to na laptopach jest problem z instalacją. jedynie możesz zrobić tak jak ja.... dopisać ACPI=OFF wtedy instalka ci ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi