Cannabis Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 witka mam takie pytanie może mi ktoś powiedzieć jak się instsaluję paczki rpm deb itp. jestem nowy na (_linuxie_ → Linuksie) ORT nie mam żadnego doświaczenia nie wiem czy fedora jest trudna przy instalacji nie prosze o pomoc, pozdro sory za ortografie ale jeszcze mam starą mozille. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Poszukaj czegoś nt. podstaw systemu i poczytaj. http://poradnik.fedora.pl na dzień dobry. Zainteresuj się co znaczy skrót RPM - to Ci wiele wyjaśni. sory za ortografie ale jeszcze mam starą mozille.Jakoś nie widzę związku między Mozillą a Twoim niechlujnym stylem pisania. Czyżby "złej baletnicy..."? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Powiem ci tylko tyle ; pakiety .rpm instaluje sie ... klikaja c na nie . Tak samo jak na pliki .exe w windozie Choć można to również zrobic odpowiednim poleceniem w konsoli . Pakiety .deb sa jak sama nazwa wskazuje odpowiednie dla debiana i jego klonów . Choć jest też programik do instalowania takich pakietów na fedorze ; nazywa sie ALIEN . Ale nie polecam go stosować !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi