MitS Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 Witam! Przesiadłem sie z F7 na F8 no i jak narazie większość rzeczy udało mi się opanować, jednak pozostaje kilka, z którymi mam problem. mój pierwszy problem dot. EKG2 robiąc yum install ekg2 instaluje mi się bez problemu, lecz odpalając polecenie ekg2 wywala mi: [mits@ozyrys ~]$ ekg2 No UI-PLUGIN! i niestety nie wiem co z tym zrobić ... szukałem w google lecz niestety nic nie znalazłem co moglo by mi pomóc. Drugi problem polega na tym iż alsy nie moge opanować tzn. probójąca rozmawiać na skype wywala mi ze mam zle skonfigurowany audio output, wchodząc do alsamixer wywala mi: [mits@ozyrys ~]$ alsamixer *** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: Connection refused [mits@ozyrys ~]$ i niestety nie wiem co z tym mam zrobić by działało ... pomożecie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 i niestety nie wiem co z tym mam zrobić by działało ... pomożecie ?? Poszukaj tematów o pulseaudio. Ktoś już zgłaszał problem z EKG. Jak to ktoś napisał w podtytule jednego z postów całe to pulseaudio to wielka qpa Też się dałem nabrać i zainstalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Listopad 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 co do ekg2 to był ten topic: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=14474 jednak nie było odpowiedzi do tego pytania co ja zadałem .. a co do pulseaudio to kicha straszna :/ a nie da rady uzywac alsy tak jak to bylo w f7 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 a nie da rady uzywac alsy tak jak to bylo w f7 ??Też się pytałem w innym wątku ( http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=98629 ) czy da się to odinstalować, ale jak na razie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Listopad 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 oki no to poinstalowałem sobie te cale pulse i gdy uruchamiam wywala mi takie coś: [mits@ozyrys ~]$ pulseaudio E: module-hal-detect.c: Unable to contact DBUS system bus: org.freedesktop.DBus.Error.FileNotFound: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: Nie ma takiego pliku ani katalogu E: module.c: Failed to load module "module-hal-detect" (argument: ""): initialization failed. E: main.c: Module load failed. E: main.c: failed to initialize daemon. [mits@ozyrys ~]$ czemu tak sie dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Powinieneś w pliku /etc/pulse/default.pa odnaleźć i zakomentować kilka linijek ### Automatically load driver modules depending on the hardware available #.ifexists /usr/lib/pulse-0.9/modules//module-hal-detect.so #load-module module-hal-detect #.else ### Alternatively use the static hardware detection module (for systems that ### lack HAL support) #load-module module-detect #.endif i powinno ruszyć [EDIT]Włąśnie wywaliłem z systemu wszystkie pakiety z "pulse" w nazwie i problemy z dźwiękiem zniknęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi