Maciuch Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 chcialbym go zainstalowac za pomoca yuma ale niie wiem jak sie nazywa na jego liscie:/ kto mi powie?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulina Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 A po co przez yuma wystarczy plik bin sciagnac, po sciagnieciu chmod +x RealPlayer10GOLD.bin a pozniej: ./RealPlayer10GOLD%252Ebin i jedziesz. Nie wiem nawet czy w yumie jest, w koncu to komercyjny program. A podobno na poczatku 2008 roku ma wreszcie wyjsc wersja 11 na (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Ale po co konkretnie realplayera? mplayer sobie nie radzi z waszymi plikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 A tak na wszelki wypadek ; sprawdz w konsoli polecenie yum search realplay Może coś znajdzie w repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Listopad 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 potrzebny mi real player bo na stronie relaz.pl jest wymagany do ogladania filmikow ze strony, a niestety nie wszystkie chodza bez niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 http://plugindoc.mozdev.org/linux.html#RealPlayer Za pomocą yuma raczej nie pójdzie Chyba, że sobie ściągniesz RPM i zrobisz yum localinstall <paczka>.rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Listopad 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 linki podane na stronie odsylaja mnie na pusta biala strone i nic nie sciagaja;/ mam tak zarowno w firefoxie jak i w koquerorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 linki podane na stronie odsylaja mnie na pusta biala strone i nic nie sciagaja;/Helix też? https://player.helixcommunity.org/2005/downloads/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Listopad 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 okej, Real Player zainstlowany jednak filmiki z tej strony dalej nie chca chodzic;/ firefox probuje je odpalic za pomoca Totema (chyba), moze wystarczyloby zmienic domyslny odtwarzacz na Real Player? Jezeli tak to jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 okej, Real Player zainstlowany jednak filmiki z tej strony dalej nie chca chodzic;/Musisz poszukać w sieci. Gdzieś natknąłem się na opis, które pliki trzeba odnaleźć w systemie i przerzucić do katalogu z pluginami FF, żeby to zadziałało. [EDIT]Przeczytaj uważnie to co widać pod linkami, które podałem Głowy nie dam, bo mi się sprawdzać nie chce, ale może działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 zrobilem to jedyynie: Make sure a symbolic link to the realplay script is in your PATH. tego nie umiem;/ a nie da sie ustawic Real Playera jako domyslnego? obecnie jest nim totem... a moze doinstalowac cos do totema? jakies realmedia czy cos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 zrobilem to jedyynie: Make sure a symbolic link to the realplay script is in your PATH. tego nie umiem;/ Zrobiłeś czy nie? Bo piszesz "zrobiłem" a w kolejnym zdaniu "nie umiem", więc jak w końcu? Z ciekawości zainstalowałem sobie RealPlayera i u mnie filmy ze strony, którą podałeś odtwarzają się bez problemu. Po instalacji wystarczyło cp /usr/local/RealPlayer/mozilla/nphelix* ~/.mozilla/plugins Zabija mi to wprawdzie całego mojego procka, ale film chodzi bez zacięć - zarówno obraz jak i dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 nie zrobilem, bo akurat tego nie umiem, za to skopiowanie, itd zrobilem, ale na stronie on mi to odtwarza (probuje, ale mu nie wychodzi) za pomoca totema... ps. thx za trud jaki wkladasz w to;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 ls /usr/lib/mozilla/plugins wyświetla: libflashplayer.so nphelix.so nphelix.xpt a real player nie działa i flash zresztą też real player nie uruchamia się nawet jak go wybiorę z menu pojawia się na pasku myśli i znika żywcem czarodziej ;-(( flash-plugin pobrałem ze stronki zmieniłem mu prawa i uruchomiłem w X-ach real player identycznie ale uruchomiłem go w konsoli ./RealPlayer...bin i wpisałem mu ścieżkę jaką zasugerował /opt/real/RealPlayer (bodajże) będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chinka Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Czy jest to wersja 64-bitowa systemu?? Wcześniej działało?? Mi to wygląda na brak dowiązań EDIT: Sygnatura mówi,że tak. Z tego, co znalazłem, trzeba użć narzędzia nspluginwrapper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi