Skocz do zawartości

Java

kolokologdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów i zwolenników (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Zainstalowałem fedore 7 dwa dni temu na moim laptopie toshiba L40-139 i... nie działa mi java. Owszem, pobrałem wszystkie możliwe wersje ze strony na którą to przkierował mnie programy aby ręcznie wyszukać javę. Ale nie działa. Może ktoś z Was rozwiązał już ten problem i mógłby mi pomóc.

---- łączenie postów ----

Przepraszam panów administratorów za robienie bajzlu, ale zapomniałem umieścić mojeg gg do kontaktowania się ze mną. Oto i one 3100795 Aczkolwiek nie omieszkam zajrzeć na forum.

Gość rgabrysiak

ale ja nie rozumiem tego, nie umiem tego zrobić, nie umiem, proszę o instrukcje krok po kroku

Ok mogę podpowiedzieć tylko powiedź w czym problem (w instalacji przez yum?)

[...]ale ja nie rozumiem tego, nie umiem tego zrobić, nie umiem[...]
A czego konkretnie nie rozumiesz? Napisz co już zrobiłeś. Nt. javy było już tu pisane trochę, linki do prostych sposobów instalacji - w tym do takich krok po kroku - również się pojawiały.

Jeśli z któregoś z takich linków skorzystałeś przy instalacji, to napisz z którego konkretnie.

I przede wszystkim co to znaczy, że nie działa Ci Java? Nie możesz jej wywołać w terminalu? Czy może któraś ze stron nie ładuje się w przeglądarce? Co to za przeglądarka? Jakiś przykładowy link do strony, która nie działa?

A poza tym to trzeba się trochę wysilić i poszukać a nie wypłakiwać się "nie umiem, nie umiem" - na początku nikt nie umiał, a to czy się nauczył to zależało tylko od tego czy chciał czy nie <_< Poczytaj sobie np. http://poradnik.fedora.pl - tam jest m.in. o Javie.

uzywalem instrukcji z internetu
A może w końcu zdradzisz jakiej? :rolleyes: Bo Internet to takie dosyć szerokie pojecie :rolleyes:

Może to Ty najpierw krok po kroku opiszesz co zrobiłeś, skąd czerpałeś wiedzę (linki itp)? Czego konkretnie nie rozumiesz z postów, które pojawiały się na forum?

dobry wieczor nie stety rezygnuje z (_linuxa_ → Linuksa) ORT jest malo kompatybilny co do opropgramowania np moj mp3 player nie moge zainstalowac sterow od niego potem ten interfejs roznych opcji w linuksie.... kurcze dla czego nie mozna normalnie instalowac roznych rzeczy programow np tej javy na xp po prostu sciagam i odpalam a tutaj jakies komendy kurde co za porazka moze za 10 lat bedzie lepiej poki co windows98 do widzenia panom

dobry wieczor nie stety rezygnuje z (_linuxa_ → Linuksa) ORT jest malo kompatybilny co do opropgramowania np moj mp3 player nie moge zainstalowac sterow od niego potem ten interfejs roznych opcji w linuksie.... kurcze dla czego nie mozna normalnie instalowac roznych rzeczy programow np tej javy na xp po prostu sciagam i odpalam a tutaj jakies komendy kurde co za porazka moze za 10 lat bedzie lepiej poki co windows98 do widzenia panom

(_linuks_ → Linux) ORT to nie darmowe Windows. Nie oczekuj że bedzie tak ja w windowsie. Z takim nastawieniem bez obrazy ale zostań przy Windowsie. Bo (_linuks_ → Linux) ORT lekko się różni w obsłudze i porównywanie go z Windowsem to jak dyskusja nad wyższością czekolady nad kapustą z grochem.

(_linuks_ → Linux) ORT to nie darmowe Windows. Nie oczekuj że bedzie tak ja w windowsie. Z takim nastawieniem bez obrazy ale zostań przy Windowsie. Bo (_linuks_ → Linux) ORT lekko się różni w obsłudze i porównywanie go z Windowsem to jak dyskusja nad wyższością czekolady nad kapustą z grochem.

Tak ostatnio słyszałem o gościu który był tak niezadowolony Linuksa że zaczął stawiać serwer oparty na Viście, nie wiem jak poszło bo jest w trakcie. Wydał 3kzł na sprzęt i 800 na Vistę. I pomyśleć że są gotowe fajne serwery za 1500zł z fajną zdalną obsługą za pomocą przeglądarki, na uczelni ostatni prezentowali.

To jest dla mnie kolejny dowód na to, do czego prowadzi nieumiejętność czytania. Podejrzewam, że gdyby ten koleś był wychowany na Linuksie i ktoś kazałby mu przejść na (jakże wspaniały...) Windows 98SE, to robiłby te same problemy...

Ten koleś miał wirtualne trudności. Od kiedy playery MP3 wymagają sterowników? Może chodzi o słynne Creative MuVo, których sterownik ma kilka MB (przypominam - plik .INF ma kilka kilo)....

Tak ostatnio słyszałem o gościu który był tak niezadowolony Linuksa że zaczął stawiać serwer oparty na Viście, nie wiem jak poszło bo jest w trakcie. Wydał 3kzł na sprzęt i 800 na Vistę. I pomyśleć że są gotowe fajne serwery za 1500zł z fajną zdalną obsługą za pomocą przeglądarki, na uczelni ostatni prezentowali.

Porazka roku taki serwer. Widac ze koles jest "informatykiem" :) Ale to tak jest im dalej tym spoleczenstwo glupsze sie robi ... :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...