Skocz do zawartości

Całkowity Brak Dźwięku

murcin

Rekomendowane odpowiedzi

nie znalazłęm twojego posta niestety....
Myślałem o tym http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=98739 ale to raczej bez znaczenia. U mnie po odinstalowaniu pulseaudio mogłem już spokojnie działać na ALSA.

A jaka to karta? Bo wyglada na problem ze sprzętem a nie z serwerem dźwięku. Chyba... :unsure:

karta zintergowana na stacjonarnym kompie.

Producent: nVidia

Model: Corporation MCP55 Hish Definition Audio.

moduł: snd-hda-inter

to wyczytałem z konfiguracji dźwięku (wykrywanie karty dźwiękowej)

na Fc7 i wszystkich wcześniejszych począwszy od Fc4 było ok teraz jak dali ten pulse to jakoś zakręciło wszystko się:(

Ja bym w tej sytuacji wyłączył kartę w BIOSie (bo to karta na płycie jak rozumiem?) i potem wyrzucił ręcznie wszystkie wpisy z nią związane z /etc/sysconfig/hwconf oraz /etc/modprobe.conf. Potem włączyłbym z powrotem i może w czasie startu zostanie rozpoznana jako nowe urządzenie i od nowa skonfigurowana. Oczywiście przed zmianami - backup tych dwóch plików.

[EDIT] No i chyba warto przedtem upewnić się czy masz alsa-lib i alsa-utils

Spróbowałem nowa instalke F8 i zauważyłem tak. zaraz po instalacji jak wejdę w panel głośności to ładnie wykrywa moją kartę NVIDI i jeszcze pare innych pusleaudio, jednak nie robiąc nic, po prostu reset i wchodząc jeszcze raz w regulacje głośności jedynie co jest to Conexant CX8811 (alsa mixer) i jedynie do regulacji jest Capture w nagrywaniu i CX88 (oss mixer) In-gain. jednak dźwięku nie ma....

Tak pomyślałem ze jest może jakiś plik który odpowiada za tą konfiguracje i bym mógł sobie zaraz po zainstalowaniu skopiować ten plik w razie późniejszych problemów....

• 2 weeks later...