murcin Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 Problem jak w temacie. Całkowity brak dźwięku. Karta nie jest wykrywana w ustawieniach programów zmieniałęm wyjścia i nic. w panelu głośności jedyne co mam to CAPTURE. Jak sie mam zabrać za ten problem ?? pomóżcie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 Jak sie mam zabrać za ten problem ??Ja się zabrałem za odinstalowanie wszystkich pakietów z 'pulse' w nazwie i wreszcie wszystko gra Pisałem o tym - poszukaj. Ten czerwony napis w prawym górnym rogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 usunąłem jak mówiłeś. yum remove *pulse* jednak nadal dźwięku nic:( nie znalazłęm twojego posta niestety.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 nie znalazłęm twojego posta niestety....Myślałem o tym http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=98739 ale to raczej bez znaczenia. U mnie po odinstalowaniu pulseaudio mogłem już spokojnie działać na ALSA. A jaka to karta? Bo wyglada na problem ze sprzętem a nie z serwerem dźwięku. Chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 karta zintergowana na stacjonarnym kompie. Producent: nVidia Model: Corporation MCP55 Hish Definition Audio. moduł: snd-hda-inter to wyczytałem z konfiguracji dźwięku (wykrywanie karty dźwiękowej) na Fc7 i wszystkich wcześniejszych począwszy od Fc4 było ok teraz jak dali ten pulse to jakoś zakręciło wszystko się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 Ja bym w tej sytuacji wyłączył kartę w BIOSie (bo to karta na płycie jak rozumiem?) i potem wyrzucił ręcznie wszystkie wpisy z nią związane z /etc/sysconfig/hwconf oraz /etc/modprobe.conf. Potem włączyłbym z powrotem i może w czasie startu zostanie rozpoznana jako nowe urządzenie i od nowa skonfigurowana. Oczywiście przed zmianami - backup tych dwóch plików. [EDIT] No i chyba warto przedtem upewnić się czy masz alsa-lib i alsa-utils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 ręcznie ? no ale z tym będę miał problem..... chyba że są jakieś gotowe pliki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 Spróbowałem nowa instalke F8 i zauważyłem tak. zaraz po instalacji jak wejdę w panel głośności to ładnie wykrywa moją kartę NVIDI i jeszcze pare innych pusleaudio, jednak nie robiąc nic, po prostu reset i wchodząc jeszcze raz w regulacje głośności jedynie co jest to Conexant CX8811 (alsa mixer) i jedynie do regulacji jest Capture w nagrywaniu i CX88 (oss mixer) In-gain. jednak dźwięku nie ma.... Tak pomyślałem ze jest może jakiś plik który odpowiada za tą konfiguracje i bym mógł sobie zaraz po zainstalowaniu skopiować ten plik w razie późniejszych problemów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Listopad 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 Conexant? Ja mialem podobny problem, masz pewnie karte TV?? Sprobuj kabelek z karty TV podpiac do karty dzwiekowej i wszystko powinno grac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 ale karty tv nie używam akurat nawet nie instalowane były sterowniki. kabelek mam wewnętrzny podpinany pod gniazdo CD i jest podpięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Ch. Napisano Listopad 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2007 Zainstaluj (jeżeli nie masz): alsa-base alsa-utils alsa-oss alsamixergui alsaplayer I wykonaj: alsaconf Może pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi