wyksztalcioch Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Dźwięk w systemie chodzi, jednak gdy próbuję odtworzyć coś przez firefoksa (np. filmik na youtube) nie ma dźwięku. Ponadto po takiej próbie, gdy chcę normalnie odtworzyć dźwięk na komputerze wyskakuje taki o to komunikat: audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=music: Internal GStreamer error: state change failed. Please file a bug at http://bugzilla.gnome.org/enter_bug.cgi?product=GStreamer. Czy wie ktoś może, jak to naprawić? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Jeśli chodzi o brak dzwięku w firefoksie (flash), to doinstaluj pakiet libflashsupport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Listopad 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Jeśli chodzi o brak dzwięku w firefoksie (flash), to doinstaluj pakiet libflashsupport. Zainstalowałem. Problem dalej występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 a probowales moze odinstalowac Gstreamera i zainstalowac go ponownie? moze pomoze mialem podobny blad... odinstalowalem wowczas firefoxa i wszystkie wtyczki i postawilem go od nowa... teraz hula az milo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyksztalcioch Napisano Listopad 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 a probowales moze odinstalowac Gstreamera i zainstalowac go ponownie? moze pomoze mialem podobny blad... odinstalowalem wowczas firefoxa i wszystkie wtyczki i postawilem go od nowa... teraz hula az milo Biorąc pod uwagę, że z gstreamerem chce mi odinstalować 30 innych pakietów to chyba nie jest najlepszy pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Listopad 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2007 to moze usun tylko niektore pakiety gstreamera? np. zostaw tylko gstreamer, gstreamer-plugins-base, gstreamer-plugins-good i gstreamer-plugins-pulse (jesli uzywasz PulseAudio)... reszte postaraj sie usunac i wowczas sprawdz czy nadal nie dziala... moze to po prostu wina jakiegos kodeka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delinek Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 Też miałem podobny problem, ale z dźwiękiem nie tylko w Firefoxie. Okazało się, że to nie była wina gstreamera (a przynajmniej nie tylko). Poszedłem za waszą radą, wyrzuciłem gstreamera razem ze wszystkimi zależnościami, zainstalowałem od nowa, ale to nie pomogło. Dopiero rozwiązanie 3 stąd pomogło: http://lindesk.com/2007/11/sound-issue-in-fedora-8/ Teraz dźwięk działa wszędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi