Morgoth Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Witam mam taki problem: Otóż, gdy chce zainstalowąć cokolwiek wywala mi takie coś: [root@masq140-19 Morgoth]# yum install mplayer Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Could not retrieve mirrorlist http://fedora.redhat.com/download/mirrors/fedora-extras-7 error was [Errno 14] HTTP Error 404: Date: Thu, 29 Nov 2007 14:11:25 GMT Server: Apache/2.2.3 (Red Hat) Content-Length: 319 Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: [extras a gdy instaluje odtwarzacze video:>> echo -e "remove totem totem-plparser\n install mplayer-gui totem-xine libdvdcss totem-xine-plparser xine-lib-extras-nonfree libdvdnav\n run\n quit" | yum -y shell <<to nie dosyć, że się nie zainstalują to jeszce usuwają te co były! Prosze o pomoc i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Z innych Twoich postów wynika, że nie masz połączenia z siecią lub masz z nia jakieś problemy. Przestań produkować posty a zacznij czytac i samemu się uczyć. W dodatku nie korzystasz z wyszukiwarki bo podobne tematy były poruszane wielokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 wydaje mi sie ze nie masz polaczenia z netem... albo adres repo masz bledny... a co do drugiej czesci, to trudno zeby nie odinstalowal poprzednich kodekow skoro dajesz opcje REMOVE, a instalowac nie ma czego bo nawet mplayera nie pobral... uporaj sie z jednym, a pozniej bierz sie za nastepne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi