sebulba Napisano Grudzień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 Nie mogę korzystać z efektów Compiz Fuzion. System wygłasza mi komunikat że "Desktop effects can't be enabled!". Karta graficznej została poprawnie (?) rozpoznana przy instalacji fedory jako Ati Radeon XM200. Co mam jeszcze zainstalować lub zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 po pierwsze może nie masz zainstalowanych tych efektów, wpisz yum list *compiz* po drugie Windows tez rozpoznaje karty graficzne, ale akceleracji bez doinstalowania sterowników nie będzie; a Compiz ma spore zapotrzebowanie na moc karty graficznej; żeby sprawdzić czy masz takie sterowniki wpisz yum list *fglrx* jeśli nie ma tam wypisanych sterowników jako installed, patrz Fedora FAQ; jeśli masz genralnie niechęć do konsoli, to możesz sobie odpuścić to włączanie sterownika, tylko po prostu ponownie uruchom Fedorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulba Napisano Grudzień 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 po pierwsze może nie masz zainstalowanych tych efektów, wpiszyum list *compiz* po drugie Windows tez rozpoznaje karty graficzne, ale akceleracji bez doinstalowania sterowników nie będzie; a Compiz ma spore zapotrzebowanie na moc karty graficznej; żeby sprawdzić czy masz takie sterowniki wpisz yum list *fglrx* jeśli nie ma tam wypisanych sterowników jako installed, patrz Fedora FAQ; jeśli masz genralnie niechęć do konsoli, to możesz sobie odpuścić to włączanie sterownika, tylko po prostu ponownie uruchom Fedorę Compiz jest zainstalowany ale sterowników nie ma: [janusz@localhost ~]$ yum list *fglrx* Error: No matching Packages to list Poszperam pod wskazanym adresem Dzięki na razie za pomoc. W razie kłopotów będę dalej "ciekawski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi