Skocz do zawartości

Okna W Zlym Rozmiarze

xlineva

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Jestem nowy na forum, wczoraj zainstalowalem fedore, natomiast gdzieś od miesiąca kożystałem prawie tylko z linuksa (Ubuntu).

Pojawił się pewien problem z oknami...

Kiedy chce maxymalizować okienko wygląda jakby zajmowało rozdzielczość 1024x768 a prawdziwa rozdzielczość monitora wynosi 1280x1024

Bardzo proszę o pomoc.

Grafika: ATI Radeon 9250 - sterownik do 9200

Screen:

fullvt2.th.jpg

Pozdro ;)

• 1 month later...
Hej,

[ciach...]

Kiedy chce maxymalizować okienko wygląda jakby zajmowało rozdzielczość 1024x768 a prawdziwa rozdzielczość monitora wynosi 1280x1024

Bardzo proszę o pomoc.

Grafika: ATI Radeon 9250 - sterownik do 9200

[ciach]

Pojawił się u mnie ten sam problem na ATI 9600Pro. Ustąpił po zmianie rodzielczości na nizsza i spowrotem, choć nie wiem, czy to nie problem z pamięcią grafiki i nie ustąpił chwilowo :[ .

Spróbuj i napisz jaki rezultat.

Też to miałem na Radeonie 9000, i to jest coś z sterownikami do karty graficznej.

Trzeba coś pogrzebać w ustawieniach pulpitu (ja kiedyś tak się dogrzebałem że mi maksymalizowało do pełnego ekranu).

Ale niesty problem nie zniknął całkowicie, bo nadal miałem dwa puplity (widziane przez system).

No ale ja już niemogę zobaczyć co konkretnie zrobiłem, bo mój radeon 9000 przeszedł do historii i teraz mam karte nvidii.

ps. Może wrzuć swój xorg.conf i screena z ustwieniami pulpitu, może to komuś coś pomoże z rozwiązaniu problemu