xlineva Napisano Grudzień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2007 Hej, Jestem nowy na forum, wczoraj zainstalowalem fedore, natomiast gdzieś od miesiąca kożystałem prawie tylko z linuksa (Ubuntu). Pojawił się pewien problem z oknami... Kiedy chce maxymalizować okienko wygląda jakby zajmowało rozdzielczość 1024x768 a prawdziwa rozdzielczość monitora wynosi 1280x1024 Bardzo proszę o pomoc. Grafika: ATI Radeon 9250 - sterownik do 9200 Screen: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeszczyK Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Hej, [ciach...] Kiedy chce maxymalizować okienko wygląda jakby zajmowało rozdzielczość 1024x768 a prawdziwa rozdzielczość monitora wynosi 1280x1024 Bardzo proszę o pomoc. Grafika: ATI Radeon 9250 - sterownik do 9200 [ciach] Pojawił się u mnie ten sam problem na ATI 9600Pro. Ustąpił po zmianie rodzielczości na nizsza i spowrotem, choć nie wiem, czy to nie problem z pamięcią grafiki i nie ustąpił chwilowo :[ . Spróbuj i napisz jaki rezultat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeszczyK Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Spróbować można, ale to co zadziała na Fedorze niekoniecznie musi zadziałać na Ubuntu. Btw - przenoszę do działu "pozostałe dystrybucje". U mnie zadziałało na Fedorze 8. Odkryłem to dziś rano i nie wiem jak będzie po restarcie systemu. Wieczorem napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Karlik zwrócił mi uwagę, że screenshot jest z Fedory. Ja przeczytałem tylko post, a tam piszesz o Ubuntu. Sorki, za zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeszczyK Napisano Styczeń 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2008 Niestety problem nadal się pojawia po każdorazowym uruchomieniu systemu. Nie wygodnie trochę stale zmieniać rozdzielczość. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Styczeń 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2008 Też to miałem na Radeonie 9000, i to jest coś z sterownikami do karty graficznej. Trzeba coś pogrzebać w ustawieniach pulpitu (ja kiedyś tak się dogrzebałem że mi maksymalizowało do pełnego ekranu). Ale niesty problem nie zniknął całkowicie, bo nadal miałem dwa puplity (widziane przez system). No ale ja już niemogę zobaczyć co konkretnie zrobiłem, bo mój radeon 9000 przeszedł do historii i teraz mam karte nvidii. ps. Może wrzuć swój xorg.conf i screena z ustwieniami pulpitu, może to komuś coś pomoże z rozwiązaniu problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi