InIrudeBwoy Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Próbuję skonwertować plik .wav do formatu .amr ale coś mi nie idzie. Znalazłem parę przepisów na to. Jeden to użycie ffmpeg ffmpeg -i plik.wav -acodec amr_nb -ac 1 -ar 8000 -r 8 plik.amr Ale mój ffmpeg nie rozpoznaje tego kodeka. Drugi sposób to użycie gstreamera ale tutaj dostaję komunikat UWAGA: błędny potok: brak elementu "amrnbenc" Czyli też brakuje jakiegoś kodeka. Czy ktos zna jakiś soft albo inne sposoby którymi bym mógł skonwertować pliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Wygląda na to, że sox + gstreamer-plugins-ugly http://linux.wordpress.com/2006/09/19/conv...sing-gstreamer/ [EDIT]Strzeliłem trochę w ciemno a teraz widzę, że w tym linku, który podałem też ktoś zgłasza taki błąd z gstreamera :\ Sorki, niewypał z mojej strony chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Mam obie paczki, mam też gstreamer-plugins-bad do tego i gstreamer-plugins-bad-extra. I znalazłeś ten sam blog co ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi