patryksharks321 Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Zapomnialem napisac w temacie ze fedora 7 To tak To moj pierwszy linux wiec licze na pewna wyrozumialosc Zainstalowalem fedore i pierwsze co zrobilem to byla konfiguracja sieci Wpisuje w wlasciwosciach sieci bramke,adres ip i wszystko co potrzeba i klikam "activate" I mam ustawione ze jest activated wiec mysle spoko Odpalam firefox i nie polacza mnie.Dodam rowniez ze dioda od karty sieciowej nie swieci karte sieciowa mam nastepujaca Gigabyte WP01GS Wireless LAN Card Z gory przepraszam jesli ten blad jest jakis normalny i nie znalazlem go w innym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Z tematem sieci bezprzewodowych nie musiałem jeszcze walczyć, więc bezpośrednio Ci nie pomogę, ale... Czy szukałeś na forum? http://forum.fedora.pl/index.php?act=Searc...2Bbezprzewodowa Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi, to pamiętaj (zawsze!) podać jak nawięcej danych. W tym wypadku: 1.co to za karta? 2.w jaki sposób łączysz się z internetem (Neostrada, sieć kablowa,...)? 3.czy masz Windwos i czy połaczenie z takimi parametrami jak wpisałeś w Fedorze działa pod Windows? 4.czy provider kazał Ci wpisać dokładnie takie parametry jak wpisałeś czy może masz DHCP a parametry połączenia spisałeś np. z Windows? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryksharks321 Napisano Grudzień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Z tematem sieci bezprzewodowych nie musiałem jeszcze walczyć, więc bezpośrednio Ci nie pomogę, ale... Czy szukałeś na forum? http://forum.fedora.pl/index.php?act=Searc...2Bbezprzewodowa Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi, to pamiętaj (zawsze!) podać jak nawięcej danych. W tym wypadku: 1.co to za karta? 2.w jaki sposób łączysz się z internetem (Neostrada, sieć kablowa,...)? 3.czy masz Windwos i czy połaczenie z takimi parametrami jak wpisałeś w Fedorze działa pod Windows? 4.czy provider kazał Ci wpisać dokładnie takie parametry jak wpisałeś czy może masz DHCP a parametry połączenia spisałeś np. z Windows? 1.Gigabyte WP01GS Wireless LAN Card 2.Radiowo na zasadzie poprzez router 3.Tak mam windows ale tam mi sie podlacza przez DHCP,kwestia jest tylko dodawania sieci do ulubionych.Nie musze nic konfigurowac-nom ewentualnie router jesli cos siadzie 4.Spisalem parametry polaczen z Windows wczesniej probowalem przez DHCP ale nie podlaczylo sie automatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Szukałeś na forum? Jaki router? P.S. Kto to jest "nom"? Tu mało ziomali, więc nie kumam. Przygas jestem, więc walę karpia jak takie teksty lukam. Yo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Grudzień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2007 dodam jeszcze pytanie a propos sposobu zabezpiecznia jakiego uzywasz: WEP czy WPA? jesli WPA to zainstaluj wpa_supplicant i NetworkManager, uruchom usluge NM i tak sie lacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Grudzień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2007 Ja polecam wlassistant. Wygodne i nie 3ba za każdym razem wpisywać hasła do sieci WPA2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryksharks321 Napisano Grudzień 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2007 siec jest zabezpieczona przez WEP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 Po ostatniej aktualizacji wpa_supplicant WLAN chodzi mi już dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi