Skocz do zawartości

Problem Z Polaczeniem Z Siecia Wi-fi

patryksharks321

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomnialem napisac w temacie ze fedora 7

To tak :rolleyes:

To moj pierwszy linux wiec licze na pewna wyrozumialosc

Zainstalowalem fedore i pierwsze co zrobilem to byla konfiguracja sieci

Wpisuje w wlasciwosciach sieci bramke,adres ip i wszystko co potrzeba i klikam "activate"

I mam ustawione ze jest activated wiec mysle spoko

Odpalam firefox i nie polacza mnie.Dodam rowniez ze dioda od karty sieciowej nie swieci

karte sieciowa mam nastepujaca

Gigabyte WP01GS Wireless LAN Card

Z gory przepraszam jesli ten blad jest jakis normalny i nie znalazlem go w innym temacie

Z tematem sieci bezprzewodowych nie musiałem jeszcze walczyć, więc bezpośrednio Ci nie pomogę, ale...

Czy szukałeś na forum? http://forum.fedora.pl/index.php?act=Searc...2Bbezprzewodowa

Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi, to pamiętaj (zawsze!) podać jak nawięcej danych. W tym wypadku:

1.co to za karta?

2.w jaki sposób łączysz się z internetem (Neostrada, sieć kablowa,...)?

3.czy masz Windwos i czy połaczenie z takimi parametrami jak wpisałeś w Fedorze działa pod Windows?

4.czy provider kazał Ci wpisać dokładnie takie parametry jak wpisałeś czy może masz DHCP a parametry połączenia spisałeś np. z Windows?

Z tematem sieci bezprzewodowych nie musiałem jeszcze walczyć, więc bezpośrednio Ci nie pomogę, ale...

Czy szukałeś na forum? http://forum.fedora.pl/index.php?act=Searc...2Bbezprzewodowa

Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi, to pamiętaj (zawsze!) podać jak nawięcej danych. W tym wypadku:

1.co to za karta?

2.w jaki sposób łączysz się z internetem (Neostrada, sieć kablowa,...)?

3.czy masz Windwos i czy połaczenie z takimi parametrami jak wpisałeś w Fedorze działa pod Windows?

4.czy provider kazał Ci wpisać dokładnie takie parametry jak wpisałeś czy może masz DHCP a parametry połączenia spisałeś np. z Windows?

1.Gigabyte WP01GS Wireless LAN Card

2.Radiowo na zasadzie poprzez router

3.Tak mam windows ale tam mi sie podlacza przez DHCP,kwestia jest tylko dodawania sieci do ulubionych.Nie musze nic konfigurowac-nom ewentualnie router jesli cos siadzie

4.Spisalem parametry polaczen z Windows wczesniej probowalem przez DHCP ale nie podlaczylo sie automatycznie