wimis Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 Witam mam pewien problem a mianowicie przy włączaniu fedory7 pojawiał sie błąd ( pisało że KDE gryzie sie z Gnomem) postanowiłem odinstalować KDE. Heh byłem bardzo śpiący i zamiast KDE skasowałem Gnoma ale nie do końca bo po jakimiś czasie zorientowałem sie ze kasuje nie to co trzeba. Mój problem polega na tym, że przy włączaniu systemu nie pojawia sie okno logowania. Ps Mam jeszcze zainstalowanego Windowsa XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2007 skasowałem Gnoma ale nie do końca bo po jakimiś czasie zorientowałem sie ze kasuje nie to co trzeba a co to właściwie oznacza? Logujesz się automatycznie czy jak? menedżer logowania dla gnome to "gdm". Jeśli go nie ma to yum install gdm, jeśli jest to jego ustawienia /usr/bin/gdmsetup Możesz też całe gnome zainstalować skoro nie oto ci chodziło przy usuwaniu yum groupinstall 'GNOME Desktop Environment' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimis Napisano Grudzień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 chodzi mi o to, że przy włączaniu fedory nie pojawia się ekran logowania. Jest tylko czarne tło i kursor myszki. a logowanie mam automatyczne. Nie mam dojścia do konsoli. Chyba że można jakos przy włączaniu ale zbytnio nie wiem jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 przy włączaniu fedory nie pojawia się ekran logowania... a logowanie mam automatyczne ma to sens, więc o co tak naprawdę chodzi? Jeśli wyłączysz automat to ekran logowania się pojawi. Nie mam dojścia do konsoli. To też ciekawe, niby dlaczego nie masz dojścia do konsoli? Nie ma go w menu? Więc może przeinstaluj jednak to GNOME. Są konsole pod Ctrl+Alt+Fx (F1-F6), żeby wrócić do okienek naciśnij Ctr+Alt+F7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimis Napisano Grudzień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 chodzi poprostu o to, że jak włączam kompa to jest wszystko ok aż do tego momentu jak włącza sie okienko logowania. Problem polega na tym, że ono się nie pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Problem polega na tym, że ono się nie pojawia.I nie możesz przełączyć się żadną z konsoli tekstowych tym sposobem, o którym pisał wyżej borzole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimis Napisano Grudzień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 moge i nawet wpisywałem yum install gdm yum groupinstall 'GNOME Deskop Environment pokazywał że błąd w komedach. a i wpisywałem to na roocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 Tymaczasowo wyłącz pliki konfiguracyjne GDM(np zmień im nazwę) i daj mu je zrobić ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 pokazywał że błąd w komedach. było by szybciej gdybyś pisał konkrety, zacznijmy od tego co za błąd się pokazał. * ten błąd był w zależnościach, czy w poleceniu? bo jeśli nie ma takiego polecenia to może wywaliłeś również yum ktoś niedawno miał taki problem na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimis Napisano Grudzień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2007 w wierszu polecen ja wpisalem yum groupinstall 'GNOME Deskop Environment ' to wyskoczyło cos takiego: Group Gnome Deskop Environment does not exist. No packeges in any requestarted group aavalilable to instal or upade. Natomiast gdzy wpisalem yum install gdm to pisało: Nothing to do. Jakie trzeba wpisać w wierszu poleceń polecenie żeby logował się domyślnie w KDEfie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimis Napisano Grudzień 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 juz dziala:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi