Skocz do zawartości

Instalacja F8

gutek8654

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

w sumie już trochę się zbierałem na zmianę dystybucji i w sumie teraz na mnie to delikatnie wymusili w pracy ;)

ściągnąłem sobie obraz instalacyjny DVD F8i386. bootuje się no i tutaj już zaczynają się cyrki ;/

obojętnie czy wybieram normalną instalację czy też tekstową, ładuje tam sobie jakieś biblioteki, jądro i piernik wie co jeszcze... dochodzi do

/sbin/loader

i wisi ;| czym to może być spowodowane ??? płyta wadliwa... raczej nie. nówka ze sklepu i wygląda na czystą (czytaj: bez skaz)

jest może jakiś instalator prze web'a ???

z góry dzięki za rychłą odpowiedź ;)

pozdrawiam :)

A poszukałeś na forum? Tego typu problemy były już omówione setki razy.

Możliwe powody:

1.Błędna suma SHA1 ściągniętego obrazu w wyniku czego płyta również jest uszkodzona.

2.Nie wykonany mediacheck - błąd przy nagrywaniu i "nówka ze sklepu" o niczym tu nie świadczy.

P.S. Jest instalator "prze web'a". Jest też napis w prawym górnym rogu ekranu. Wygląda podobnie do tego → Szukaj.

Hint: "linux askmethod"

moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. przepraszam, poprostu dzisiaj mam trochę napięty dzień i nie jestem zbyt cierpliwy.....

odczekanie pewnego czasu (dość długo) rozwiązało problem. jednak mam kilka zastrzeżeń co do instalatora.

1. brak możliwości (bynajmniej u mnie) instalacji dostępnych pakietów przez net'a. wyskoczył jakiś error, że coś jest lub nie jest zamontowane. ale to olalem ciepłym;)

2. (tutaj taki kosmetyczny błąd) po sprawdzeniu płyty instalacyjnej cd-romek się wysuwa i można sobie sprawdzić kolejne płyty. jednak gdy chcę się przejść do instalacji a cd-romek nie powrócił z płytą instalacyjną na swoje powołane miejsce error jest dość skąpy. jego tekst określa się tylko do 'OK' i przycisku OK. wiem, że to tylko pierdoła ale niedopracowana :P

i jeszcze raz sory za zamieszanie.

pozdrawiam :)