Maciuch Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 jak wylaczyc wygaszacz ekranu? jak wlaczam ustawienia wygaszacza to najpierw sie mnie pyta czy wlaczyc demona (jak tego nie zrobie nie moge konfigurowac ustawien) po tym jak go wlacze, daje na disable screensaver, zamykam okno, po czym gdy ogladam jakis film w mplayerze co jakis czas sie wygaszacz uruchamia:( jak temu zapobiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 to zależy też od tego jakie masz środowisko graficzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Grudzień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 mam GNOME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 spróbuj w sesjach, w programach startowych dołączyć xscreenserver:) wtedy xscreenserver powinnien się uruchamiać wraz ze startem Gnome, nie wiem czy restart nie będzie potrzebny <- aby nie było problemu z mplayerem i wygaszaczem (tą instrukcję znalazłem na forum suse, gdzie ludzie mieli taki sam problem, ponoć podziałało) albo całkowicie zatrzymać, odhaczyć w sesjach [edit] w ustawieniach mplayera spróbuj pogrzebać i tam w preferencjach jest też opcja wygaszacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 mam ciekawskie pytanie, co zrobić żeby dowolny program/skrypt/plik włączał się jak wygaszacz ekranu tzn. po określonym czasie bezczynności? Cron/at chyba tego nie umie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Cron/at chyba tego nie umie?Ale sleep odpalony w tle - tak [EDIT]To oczywiście bez określonego czasu bezczynności, bo w tym celu trzeba by sprawdzać stan klawiatury i myszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciuch Napisano Grudzień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 gdzie sie ustawia te sesje? (jestem poczatkujacym uzytkownikiem linuksa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi