Rysio Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Witam, do tej pory korzystałem z AUROXA ale niestety projekt przestał być od jakiegoś czasu rozwijany. Postanowiłem przerzucić się więc na Fedorę ponieważ AUROX był oparty o pakiety FC.. Rzeczywiście skonfigurowanie systemu poszło bez kłopotów (kodeki multimedia SKYPE ) ale problem pojawił się podczas próby doinstalowania sterwoników nVidia. Ściągnąłem sobie sterowniki ze stronki nVidii i spróbowałem doinstalowaać jednak nie udało się bo nie miałęm kernel - source. Doinstalowałem więc pakiet kernel-devel ale i to nic nie dało. Poszukałem więc wiedzy na tutuejszym forum. yum install kmod-nvidia i miałem nadzieję że to już będzie po problemie, ale też się nie udało . Nie wiem co jest nie tak i czy aby na pewno do mojej karty grafiki mam zainstalować sterowniki kmod-nvidia czy może kmod-nvidia-96xx Moja karta grafiki to GeForce4 MX440 8x AGP, Fedora Core 7 , mam również włączony seelinux "polityka wymuszania" modprobe nvidia FATAL: Module nvidia not found. Poradźcie co jest nie tak, bo czasem brakuje troszkę gier, a w końcu może beryl też przypadnie nam do gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 zgodnie z tym co jest na http://poradnik.fedora.pl Dla kart graficznych pomiędzy GeForce2 MX/MX 400 a GeForce4 4200 Go (bez niektórych modeli GF2) yum install kmod-nvidia-96xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Grudzień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 zgodnie z tym co jest na http://poradnik.fedora.pl Dla kart graficznych pomiędzy GeForce2 MX/MX 400 a GeForce4 4200 Go (bez niektórych modeli GF2) yum install kmod-nvidia-96xx Installing: kmod-nvidia-96xx ######################### [1/2] Installing: xorg-x11-drv-nvidia-96xx ######################### [2/2] Stało się - zobaczymy jaki będzie wynik tych działań. Dzięki na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek06 Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 mam problem z instalacją sterownika do mojej karty FX 5200 ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Installing: kmod-nvidia i686 100.14.19-1.2.6.22.14_72.fc6 livna 2.1 M Removing: kernel i586 2.6.22.9-61.fc6 installed 45 M Installing for dependencies: kernel i686 2.6.22.14-72.fc6 updates 16 M livna-config-display noarch 0.0.17-1.lvn6 livna 58 k xorg-x11-drv-nvidia i386 100.14.19-3.lvn6 livna 4.9 M Transaction Summary ============================================================================= Install 4 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 1 Package(s) Total download size: 23 M no i niestety wywala masę błędów typu conflicts with file from package kernel-2.6.22.14-72.fc6 co z tym robić? próbuje zainstalować te sterowniki ponieważ obawiam się że nie mam żadnej akceleracji [root@localhost ~]# glxinfo |grep direct Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Error: couldn't find RGB GLX visual Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". co jest zauważalne w pierwszej leprzej gierce i przy przełączaniu okien też dziwnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Najlepiej poszukać na forum lub google... Twój problem dotyczy wersji kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi