lukaszenko Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 mam pewnien problem zainstalowałem fc 8 i zakutalizowalem jajko do wersji: 2.6.23.1-49 oczywiscie poprzez update w sytemie, i gdy ładuje mi sie fedorka to pod koniec ładowania tuz przed podaniem loginu i hasła do systemu pojawia się czarny ekran i pisze cos takiego: INIT: Id "x"respwaning too fast disabled for 5 minutes. szukałem na google ale niestety nic nie znalazłem wiec licze na waszą pomoc. Z góry wielkie dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 http://rtfm.killfile.pl/#precyzja1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Czy przed aktualizacja było to samo? Czy kiedykolwiek instalowałeś jakies sterowniki zawnętrzne do karty graficznej? Czy zmieniałeś konfigurację GDM? Zależnie od odpowiedzi, problemu będziemy szukać w gdmsetup, xorg.conf lub X.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszenko Napisano Grudzień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Czy przed aktualizacja było to samo? Czy kiedykolwiek instalowałeś jakies sterowniki zawnętrzne do karty graficznej? Czy zmieniałeś konfigurację GDM? Zależnie od odpowiedzi, problemu będziemy szukać w gdmsetup, xorg.conf lub X.org Przed aktualizacją wszystko było ok, żadnych sterwoników nie instalowałem a grafike mam intela więc musze doinstalować jakies steryw GDM również nic nie grzebałem, z góry wielkie dzieki za pomoc a co w tych plikach mam skonfigurować?? WIELKIE DZIEKI UZYTKOWNIKOWI "BARTUCHA82" lepiej chociaz podałbyś jakiegoś linka a nie udawał wszechwiedzącego omnibusa i przysyłał mi linki jak się zadaje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Gdybyś przeczytał co jest w tym linku to wiedziałbyś drogi kolego lukaszenko co masz zrobić. Mianowicie dostarczyć informacji. (_linuks_ → Linux) ORT to nie windows, gdzie tylko jest komunikat "coś nie działa", jakbyś zajrzał do katalogu /var/log to znalazłbyś całkiem sporo informacji na temat swojego problemu. No, ale to jest kwestia chęci tudzież przeczytania poradnik.fedora.pl tudzież użycia opcji szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 WIELKIE DZIEKI UZYTKOWNIKOWI "BARTUCHA82"Nie krzycz proszę. Tym bardziej, że racja jest ewidentnie po stronie użytkownika bartucha82. To są tylko linki do podobnych tematów poruszanych na naszym forum: → http://www.google.pl/search?num=100&hl...=Szukaj&lr= A te są do stron po polsku (w tym nasze forum): → http://www.google.pl/search?num=100&hl...&lr=lang_pl Uwaga o precyzji też jest słuszna, bo nie piszesz np. jaki masz system - 32 czy 64-bitowy. Piszesz za to [...] zakutalizowalem jajko do wersji: 2.6.23.1-49 [...]co wzbudza pewne podejrzenia co do aktualności systemu, bo aktualne jest jądro 2.6.23.9-85.fc8 a to, którego używasz zostało dostarczone z pierwotnym obrazem instalacyjnym. Tak więc zamiast się burzyć napisz możliwie najwięcej o problemie i sprzęcie. Do linku, kŧóry podał bartucha82 dodam z tej samej strony → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja Tutaj nie ma wróżek i jasnowidzów Wszyscy opieramy się wyłącznie na tym co, ile i w jakiej jakości napisze nam o problemie autor wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Grudzień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2007 Hmm. żadnych sterwoników nie instalowałem a grafike mam intela więc musze doinstalować jakies stery No więc jak to jest? Tak na marginesie, po każdej aktualizacji jądra, sterowniki pracujące jako moduł jądra muszę zostac wczytane ponownie. Dlaczego wymagana jest aktualizacja wpisów dotyczących powoływania sie na sterownik w pliku xorg.conf. Równie dobrze możesz przywrócić jego domyślna wersję, albo pozwolić kreatorowi na ponowne jego utworzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi