darekrocznik71 Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Panowie do tej pory jestem użytkownikiem Neostrady (1 Mb) w mojej mieścinie można mieć internet z Multimedia, myślę o zmianie operatora bo chciałbym mieć lepszą szybkość,a do końca umowy z TPSA zostało mi 2 lata,myślę o przepisaniu telefonu na żone i przez to zrezygnoiwanie z Nesotsrady.Myslałem o ofercie Multimedia na internet 6 mb. Jak myslicie czy to dobry ruch,czy Mulidemia nie przycina prędkości przy pobieraniu,jakie oferują modemy,chciałbym mieć modem z przynajmniej 2 eterhnetami.Użytkuje Fedorę 8 i mam Liveboxa,czy modem z Multimedia będzie działał na Fedorze 8? Ściagam z serwera poprzez program gFTP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2007 heh... nie licz ze otrzymasz od nich modem z 2 ethernetami :D:D ja uzywalem modemu z multimedii ( daja TYLKO i wylacznie Motorole ) ale przez gniazdo ethernet... sam modem mozna jeszcze laczyc z kompem przez usb... u mnie wszystko dzialalo... plus jest taki ze nie musisz sie meczyc z instalacja jak w przypadku Neo... tu po prostu podlaczasz, resetujesz i juz ( jesli ci oczywiscie wykryje polaczenie sieciowe )... co do przycinania,.... hehehe... pokaz mi ktory dostawca tak NAPRAWDE uczciwie podaje prawdziwa predkosc? ja w domu uzywam MultiMedii 1mb i szczerze mowiac... jestem zadowolony... nie wiem jak bedzie z 6mb... ale moim zdaniem tych 6mb nigdy nie osiagniesz ja ucieklem od TP S.A. i ich gownianego Neo... i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalashnikov Napisano Grudzień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2007 Też mam modem od multimdii tylko że ja mam jakiegoś "Terayon" , powiem Ci że ma wejście USB i Ethernet, problem w tym, że jak spróbujesz podłączyć jednego kompa na USB drugiego na Ethernet to jeden nie będzie działać, ale w tym nie ma chyba nic dziwnego. Jak próbowałem się tym bawić, to pamiętam że Fedora na USB internetu nie łapała ale na Ethernet od razu... Sam też mam 1Mb i jeszcze nie pamiętam żeby przycieło mi łącze, owszem zerwało na pare godzin ale była to raczej nocna godzina. W sumie w ciągu roku nie miałem internetu przez około 30 godzin. Co do 6Mb... Multimedia teraz, jak chyba wszyscy daje łącze właśnie przez TP więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2007 wiesz... jak chcesz lacze podzielic na kilka kompow to co za problem zainwestowac jakies 50-60zl na jakis routerek? ja uzywalemn d-linka 4-portowego i bylem niezwykle zadowolony jak na domowe potrzeby to w sumie fajna sprawa co do samej multimedii... powaznie... nie ma za bardzo na co narzekac... a do tego dali ma na swieta pendriva 1gb nie jest to co proawda demon predkosci ale to zawsze cos przyda sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 ...ja ucieklem od TP S.A. i ich gownianego Neo... i nie narzekam Szczerze, to nie rozumiem takiego gadania. Wiesz kto jest właścicielem parktycznie całej infrastruktury teleinformatycznej (poza kolejową) w Polsce? Wszystkie firmy korzystają z łącz tpsa. Jeżeli miałeś problemy z Neostradą, to jest bardzo prawdopodobne że takie same problemy będą z każdym innym dostawcą (w ramach jednej usługi oczywiście - tu ADSL). Dodatkowo ADSL, a konkretnie jego jakość zależy najbardziej od połączenia abonent <-> DSLAM. Złota mila coś Ci mówi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garoth Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Siema Zmieniłem Net na Multimedie 1MB dostałem jakiś nowy modem "Scientific Atlanta EPC2100R2" Do tego mam Router D-Linka DIR-100 ktory wczesniej dzialal z modemem Thomsona bez zarzutu. A teraz przy konfiguracji przez (dynamiczne IP) niedziala, a do innych funkcji konfiguracji potrzebne sa dane uzytkownika ktorych rzecz jasna mi nie dali ;]. Nie dzwonilem bo niemialem kiedy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Garoth mógłbyś jakoś bardziej spójnie zredagować wypowiedź? IMHO straszny bełkot Ci z tego wyszedł. Tzn. nie wiem jak inni, ale ja w każdym razie nic z tego nie rozumiem :lammer: Jaki masz konkretnie problem? Działa Ci net czy nie? Czy masz problem z konfiguracją routera? Router o ile zrozumiałem jest od MM - pytałeś u nich? I dlaczego podczepiasz się pod ten akurat wątek? Też masz probelm z wyborem między TPSA i MM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Ja mam modem na USB Speedtouch 330 z Multimedii. Chodzi to spokojnie. Inne urządzenia teraz chyba dają jeśli dodatkowo bierzesz telewizję cyfrową od nich. Nie wiem czy Speedtouch 330 pociągnie też 6 megabitów. Być może w takich przypadkach dają inne urządzenia. Inaczej też na pewno jest dla klientów prywatnych, a inaczej dla biznesowych. tego najlepiej się dowiedzieć bezpośrednio u nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi