graceb Napisano Styczeń 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2008 Witam Na mojego pendrive nie mogę niczego zapisać. Problem powstał w chwili gdy próbowałem nagrać na niego film - okolo 800 MB W trakcie kopiowania wyświetlany był komunikat o postępie, z którego wynikało ze 200 mb juz zostało przekopiowane i nagle wywaliło komunikat, ze dalej nie mozna kopiowac. Podłączyłem pena do laptopa - winXP - i spróbowałem formatu ale winda wyswietla komunikat o braku mozliwości dokonczenia formatowania. Podejmowałem kilka prób formatowania pod windowsem, bez rezultatu. W chwili obecnej nie mogę zapisac niczego pod windowsem jak i pod linuksem. Czy ktoś mógłby poradzic jak przywrócic pendrive do uzytku. Probowałem grzebac przy nim pod gparted i też nic. W Gparted wyswietla przy partycji pendriva zamkniętą kłódkę. Mysle, ze urządzenie mi nie padło (1 GB) - szkoda by było. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2008 W Gparted wyswietla przy partycji pendriva zamkniętą kłódkę.Zamknięta kłódka przy dysku w GParted oznacza, że partycja jest zamontowana Odmontuj (ppm->Unmount) lub z pulpitu, albo ręcznie. Później usuń całą partycję i daj apply all operation, następnie utwórz nową partycję i sformatuj na fat16 albo fat32. Powinno zadziałać . Miałem jakiś czas temu podobny problem z pendrivem sony, tworzyłem nowe partycje, ale ciągle wyskakiwały błędy w stylu: broken filesystem, pod windowsem też nie odpalał. Zwróciłem pendrive na gwarancję i oddali mi kasę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi