SurX Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 nic nie wiem nic o instalacji kde 4 ani nie umiem potrafic .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 KDE4 jest w chyba repozytorium rawhide. Nie radzę instalować stamtąd jeśli nie jesteś deweloperem i nie wiesz dokładnie czym to grozi. A grozi rozwaleniem systemu Poczekaj - będzie gotowe, to sobie z normalnych repozytoriów zainstalujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 oo witam waldo , ja ci znam ;] kiedys tu logowalem ale nie pamietam login i haslo ;] , czekam na gotowy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 oo witam waldo , ja ci znam ;]Też Cię witam kiedys tu logowalem ale nie pamietam login i haslo ;]Ja też nie pamiętam, ale styl pisania masz charakterystyczny , czekam na gotowy ;]Tak będzie bezpieczniej Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2008 no bardziej zmienilo mi jezyka polskiego , bo chodze do liceum ;] ale kiedys bylem wariactwem i niekompletny styl ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 jestem prawie deweloperem ;] no tak dalej nastepujace zrobilem cos w konsole i ale jest blad [root@localhost kdesvn]# ./kdesvn-build Script started processing at Mon Jan 7 22:16:03 2008 <<< Build Process >>> [u][b]Building qt-copy (1/7) Waiting for source code update. Error updating qt-copy, removing from list of packages to build. Unable to update qt-copy, build canceled.[/b][/u] Building kdesupport (1/7) Waiting for source code update. Source update complete for kdesupport: 0 files affected. Preparing build system for kdesupport. Removing files in build directory for kdesupport Old build system cleaned, starting new build system. Running cmake... Compiling, attempt 1... Build succeeded after 2 minutes, and 54 seconds. Installing kdesupport. Overall time for kdesupport was 3 minutes, and 8 seconds. Building kdelibs (2/7) Waiting for source code update. Source update complete for kdelibs: 0 files affected. Preparing build system for kdelibs. Removing files in build directory for kdelibs Old build system cleaned, starting new build system. Running cmake... Compiling, attempt 1... 7% Mam taki blad z qt-copy , dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 Na końcu jest "7%" - może poczekaj do 100%? to może potrwać dłuższy czas. wyciąganie źródeł z repozytoriów SVN trwa dość długo nawet na lkokalnych serwerach, a Ty ściągasz to po sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 <<< PACKAGES SUCCESSFULLY BUILT >>> kdesupport kdelibs <<< PACKAGES FAILED TO BUILD >>> kdepimlibs - ~/kdesvn/log/2008-01-07-06/kdepimlibs/cmake.log kdemultimedia - ~/kdesvn/log/2008-01-07-06/kdemultimedia/build-1.log kdegames - ~/kdesvn/log/2008-01-07-06/kdegames/build-1.log <<< PACKAGES FAILED TO UPDATE >>> qt-copy - No log file kdebase - No log file Script finished processing at Mon Jan 7 22:46:05 2008 Your logs are saved in /root/kdesvn/log/2008-01-07-06 qt-copy to jest potrzebne narzedzia do kompilkowania ??? i jeszcze raz sciagam gt-copy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2008 [ 94%] Building CXX object security/crypto/CMakeFiles/kcm_crypto.dir/kcm_crypto_automoc.o [ 94%] Building CXX object security/crypto/CMakeFiles/kcm_crypto.dir/crypto.o /root/qt4/lib/libQtSql.so.4: undefined reference to `QObjectPrivate::checkWindowRole()' collect2: ld returned 1 exit status make[2]: *** [kate/testkateregression] Błąd 1 make[1]: *** [kate/CMakeFiles/testkateregression.dir/all] Błąd 2 make[1]: *** Oczekiwanie na niezakończone zadania.... [ 94%] Building CXX object security/crypto/CMakeFiles/kcm_crypto.dir/certexport.o [ 94%] Building CXX object security/crypto/CMakeFiles/kcm_crypto.dir/kdatetimedlg.o /root/kdesvn/kdelibs/security/crypto/crypto.cpp:1336: warning: unused parameter ?id? Linking CXX shared module ../../lib/kcm_crypto.so [ 94%] Built target kcm_crypto make: *** [all] Błąd 2 blad wywalil mi , to jesst kdelibs ,przeciez ja na pewno nie poradze naprawic system .. no ale jak to ? prosze o pomoc;] [---- łączenie postów ----] Jednak kde 4 do [cenzura ], taki paskudny wyglad ... wlasnie zainstalowalem a teraz kasuje ;/ i wole kde 3.5 --------------- Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi