Aurv Napisano Styczeń 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 Witam, Sciagnela mi sie wreszczie instalka F8. Wypalilem obraz na DVD, wystarowalem komputer z tejrze plyty Pojawilo sie menu pytajace co chce zrobic, wybralem instalacje systemu, zaczelo sie ladowanie instalatora... i porces instalacji sie zatrzymal. ostatnie co wyrzucil to: run installer + jeszcze jeden wiersz z poleceniem "run" ktorego tresci w tej chwili nie pamietam. Myslalem ze po prostu musi pomyslec, ale myslal 10 min i nic. Nagralem obraz raz jeszcze - to samo. Przynioslem pylte z F8 (wydanie z pismem Linux) - to samo... Komputer to Toshiba M40X-105 Seagate 5400.3 120GB 1270 MB RAM Pierwsza partycja - WinXP (17GB) Druga partycja - Miejsce na Fedore (20GB) Reszta - Dane w NTFS Jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 na 22% ci staje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurv Napisano Styczeń 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 nie, nie pokazuje procentow... ostatnie komenty to: run install run /sbin/loader i komp staje po prostu, probowalem odpalic instalator w trybie tekstowym, ale jest to samo:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurv Napisano Styczeń 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 OK, pytanie w zwiazku z moim problemem - czy mozliwe jest by Fedora chciala miec przygotawana partycje ext? Czeka na nia partycja 20gb, ale w NTFS gdyz wyszedlem z zalozenia ze Fedora przygotuje ja sobie sama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 Problem dosyć często pojawia się na laptopach, rowiązaniem jest zazwyczaj dopisanie acpi=off . W przyszłości szukaj też na forum http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...=0&p=100275 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...t=0&p=98040 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurv Napisano Styczeń 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 Problem dosyć często pojawia się na laptopach, rowiązaniem jest zazwyczaj dopisanie acpi=off . W przyszłości szukaj też na forum http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...=0&p=100275 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...t=0&p=98040 dzieki za porade, przyznam ze szukalem, ale nie probowalem tego rozwiazania gdyz jak koledzy pisali, obcina to "troche bajerow" jak monit baterii itp. No nic, sprobuje tak, jesli pojdzie to bede pozniej probowal to wlaczyc:D M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 Nic nie obcina, po instalacji usuwasz z pliku /boot/grub/grub.conf wpis acpi=off i wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baqers Napisano Styczeń 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 Cześć, mi też się tak zdarzyło w laptopie. Wyjąłem płytkę i wsadziłem raz jeszcze, enter i ruszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurv Napisano Styczeń 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2008 Heh, udalo sie:D Mam jednak jeden maly problem... Po usunieciu z gruba "acpi=off" moja myszka (USB) zaczela sie zachowywac dziwnie, to znaczy, wylapala mega lag... Touchpad dziala normalnie, ale zeby przesunac kursor za pomoca myszki??? porazka, nie mowiac juz o precyzyjnym kliknieciu... Ktos wie co z tym fantem zrobic? Obecnie uzywam F8 z wylaczonym ACPI^^ M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi