rafori Napisano Styczeń 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2008 Witam wszystkich, po wielu staraniach w pelni przesiadlem sie (i nie tylko ja) na F8. Teraz staram sie dostosowac rozne ustawienia gnome. Z http://gnome-look.org pobralem kilka paczek ikon ale ( w przeciwienstwie do ekranu logowania, motywow i tematow emeralda) nie jestem w stanie ich zainstalowac. Jesli dobrze pamietam w F4/F5 byla zakladka ikon. W F8 nie moge tego znalezc. Szukalem na google i forum. Znalazlem tylko http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=17001 ale dotyczy to instalacji motywu. Byc moze rownie prosto jest z ikonami ale (wstyd sie przyznac) nie mam pojecia. Pomocy Z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2008 W konsoli jako user wpisz: gnome-appearance-properties %F Motyw -> Własne -> Ikony i po prostu intalujesz metoda "podniesc i upusc" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafori Napisano Styczeń 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2008 Matlas, bardzo dziekuje za podpowiedz (i za inne zamieszczone na Twojej stronie rowniez). Motyw -> Własne -> Ikony i po prostu intalujesz metoda "podniesc i upusc" niestety nie działa. Paczka *.tar.gz po prostu wraca na swoje miejsce i nic sie nie dzieje. Rozwiazalem jednak problem Menu System / Preferencje / Wyglad / Wyglad Paczke *.tar.gz nalezy przeciągnąć i upuścić bezpośrednio na zakładkę motyw w tym oknie. Instaluje sie bez przeszkód. Dziękuję za wskazówki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2008 a żeby było prościej, następnym razem tar -xvf ikony.tar.gz ~/.icons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi