spitfire Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Witam Mam problem z instalacja sterownikow NVIDIA-Linux-x86-169.07-pkg1.run. Probujac zainstalowac je przez sh wyskoczyl error o koniecznosci wylaczenia X Window, wiec tez tak zrobilem (alt + ctrl + F1). Jednak ponownie probujac zainstalowac to z poziomu tekstowego ciagle mam ten sam blad . Jak to rozwiazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Zainstalować yum'em z livny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Widać identyfikator sesji trzymany jest nadal w pliku /tmp/.X0-lock. Tak czy inaczej zainstaluj z repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Widać identyfikator sesji trzymany jest nadal w pliku /tmp/.X0-lock. Tak czy inaczej zainstaluj z repo. Niekoniecznie... Według mnie kolega nie "zabił" X'ów, a ledwie przełączył się na inną konsolę (vt1 w tym przypadku). wyskoczyl error o koniecznosci wylaczenia X Window, wiec tez tak zrobilem (alt + ctrl + F1) Robi się to przez init 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spitfire Napisano Styczeń 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 Albo jestem glupi i cos robie nie tak, albo nie dziala mi te init 3... Bash pokazuje "command not found" : | "telinit 3" tak samo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2008 Albo jestem glupi i cos robie nie tak, albo nie dziala mi te init 3... Bash pokazuje "command not found" : | "telinit 3" tak samo.. Moja wzmianka o init była czysto "akademicka". Zainstaluj przez yuma. I nie kombinuj - yum robi to szybko, łatwo i przyjemnie. Instalacja ze strony producenta = zbędne problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2008 Niekoniecznie... Według mnie kolega nie "zabił" X'ów, a ledwie przełączył się na inną konsolę (vt1 w tym przypadku). W tym przypadku również nadal jest tam przechowywany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spitfire Napisano Styczeń 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2008 Ok, zainstalowalem z livny tak jak radziles Arabski. No i wszystko śmiga. Dzieki za pomoc chlopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ps2062 Napisano Styczeń 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2008 Albo jestem glupi i cos robie nie tak, albo nie dziala mi te init 3... Bash pokazuje "command not found" : | "telinit 3" tak samo.. "Bash pokazuje "command not found"" pewnie telinit 3 dales z konta usera bez sciezki do sbin, powinno byc w tedy /sbin/telinit 3 pozdraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi