Skocz do zawartości

Zrzutki :D

Wafel

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 173
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Musisz gdzieś dać artykuł jak to się robi. Ja chcę przejść na fluxboxa ale mam ostatnio mało czasu na studiowanie manuala.

PS: Mój pulpit wygląda tak: http://www.kulik.webd.pl/zrzutekranu.png

Okazuje się że gDesklets jednak jest on mało funkcjonalny. Może żadna rewelacja ale kolory mi się bardzo spodobały. A jakby ktoś się przyczepił do ikonek gDeskletsa to ma rację, robiłem je gdy znałem tylko trzy funkcje Gimpa.

Fluxa mam od wczoraj.

Wczoraj konfigurowałem terminal urxvt , dzisiaj zająłem się fluxboxem ....

Wcześniej tego nie używałem nigdy przez dłuższy czas.

Da się zrobić w jeden dzień.

Te dwa linki w zupełności wystarczają :

http://www.arny.org/index.php?center=4.php

http://ikaro.dk/news.php

Jeszcze dorzuce fbpager i rox-a , zmienie czcionki i wsio :)

• 3 weeks later...

To ja mam takie pytanie: ściągnąłem wszystkie pakiety opisywane na arny.com (-> poprzedni post). Fluxbox odpala się prawidłowo (wybieram fb przy logowaniu). Uruchomiłem skrypt do automatycznego tworzenia menu, ale mam mały problem: nie ma tam polskich czcionek - zamiast nich jest znak ?.

Otworzyłem ~/.fluxbox/menu w vi. Zmieniłem np. Wyj?cie na Wyjście, ale teraz wyświetla mi 'Wyj cie'.

Pomyślałem, że pewnie coś z kodowaniem. Otworzyłem menu w bluefish (mogę w nim zmienić kodowanie), zamiast wpisanego wcześniej 'ś' były jakieś krzaki. Zmieniłem na 'ś' (w iso-8859-2), ale teraz fluxbox wyświetla mi 'Wyj ' :( Zdaje się, że trzeba jakieś czcionki zmienić, ale nie wiem gdzie (aha - np. jak uruchomię gnome-terminal albo open office, to tam są prawidłowe czcionki...).

Ja się tak dzisiaj wieczorkiem troszkę ponudziłem i postanowiłem stworzyć jakiś ciekawy widoczek (pulpit) ;).

Kombinowałem z różnymi elementami (np. pogody, wykresu itp w karambie ...) aż stwierdziłem, że w prostocie i wstrzemięźliwości jest klucz do sukcesu – jak i nie mała frajda :)

Tak więc mój pulpicik nie jest przeładowany bajerami - ale jak dla mnie jest schludny, zadbany - jednym słowem -"w prostocie tkwi piękno" :D

oceńcie sami ---> moje KDE 3.3

pozdrowionka

PS. Mały ruch ostatnio w tym poście ... a tylu użytkowników na forum :huh:

B)

PS. Jak sie podoba to klikać mi .... :P

Edytowane przez marcYr

Mam prośbe do panów marcYr'a i /\/0 /\/4/\/\ (mam nadzieje, że niezrobiłem błędu ortograficznego ;) ).

Jak zrobiliście takie fajne paski w Karambie?? Pościągałem tego stuffu jak mrówków, ale nie potrafię tego obrobić, żeby jakotako wyglądało.

Pozdrawiam