Lukasz69 Napisano Styczeń 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2008 Witam! Ostatnio zainteresowalem sie bezpieczenstwem podczas surfowania i w ogole. Tak sie zastanawiam czy da sie od tak skonfigurowac program by laczyl sie przez 2 proxy czyli: moj komp -> proxy 1 -> proxy 2 -> miejsce docelowe Wiem wiem zapewne spytacie po co mi to, komu chce zrobic kuku itp. ale ja akurat jestem ciekaw mechanizu i mozliwosci i nie mam zamiaru wykorzystac tego przeciwko komukolwiek. Konkretnie jesli ktos zna takie sposoby to interesowalo by mnie jak tego dokonac np. w firefoxie, wget badz linksie. Jesli nie wiecie a macie linki/materialy na temat mechaniki laczenia z proxy lub cos w tym stylu to z checia poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2008 Wg mnie jakbyś nie kombinował, to będzie to tak jak napisałeś moj komp -> proxy 1 -> proxy 2 -> miejsce doceloweWięc należy tak skonfigurować proxy-1, żeby komunikował się ze światem przez proxy-2 a Twój komputer przez proxy-1. Sądzę, że jeśli masz dobrze wyposażony sprzęt, chodzi mi głównie o ilość RAM, to możesz przetestować rozwiązanie na maszynach wirtualnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Styczeń 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2008 Dobry pomysl z ta wirtualizacja i sprawdzeniem sobie jak to dziala. Ktoregos dnia rusze z tym bo wydaje sie ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi