pirog Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 witam jestem nowym uzytkowniekiem tego forum i to moj pierwszy temat wiec prosze mnie nie ignorowac wiec zacznijmy: wiec tak dostalem od kuzyna fedore 8 wersje 64 bit wkladam bootuje automatycznie wbija sie instalator daje to pierwsze i enter. wszystko git pokazuje sie czarny ekran loadinguja sie 2 pliki potem pisze : "Ready . this kernel requires an x89-64 cpu. but only detected an i1586 cpu.unable to boot-please use kernel appropriate for your cpu".nie rozumiem prosze mi pomoc a dodam ze to fedorka 64 . moze sprobowac 32 bit ?? tak (_wogole_ → w ogóle) ORT to jest fedora 8 64 bit. pomocy please!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 [...]but only detected an i1586 cpu[...]No i ciekawe dlaczego Ci się wersja 64-bit nie uruchamia? moze sprobowac 32 bit ??Może? Nawet na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirog Napisano Luty 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 wiem jutro mi kuzyn przyniesie to sie sprobuje ale wytlumaczcie mi dlaczego sie odpala przeciez komp mam dobry a oto jego parametry : procek intel 3 2600+ , 512 ddr2, 60 gb na dyskaczu , grafika radeon 9550 z 128/128. wiec o co chodzi jezeli o to czy procek 64 bitowy to nie powiem pewnosci nie mam bo to komp skladak. ale doradzcie cos juz sam nie wiem daje nawet w trybie tekstowym i nic nie rusza probowalem dawac przy pierwszej opcji tab i vesa albo nofb i nie dziala pomocy. fedorka jest mi potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 no właśnie chodzi o ten procek Fedora x86_64 oznacza że jest przeznaczona na komputery z procesorem który obsługuje instrukcje 64 bitowe, jeśli nie posiadasz 64 bitowego instalujesz zwykłą x86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi