darekrocznik71 Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 Panowie zainstalowałem ten program do mierzenia szybkości pobieranych danych i ilości ale nie wiem jak go odpalić aby siedział sobie w trayu,jak wpisuje w konsolę Knemo to wyskakuje comand no found w menu kde tez go nie mogę znaleźć,czy ktos używa ten program i wie jak go odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 a próbowałeś "knemo" ? i pamiętaj że Knemo != knemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Luty 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 Próbowałem nie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 a że tak spytam, zainstalowałeś go? jak? jakie masz środowisko graficzne? co daje "rpm -qa knemo"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Luty 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 środowisko KDE,zainstalowałem poprzez dodaj usuń programy,w konsoli nie szło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 Powinieneś mieć /usr/share/applications/kde/kcm_knemo.desktop. W tym pliku jest m.in. wpis Exec=kcmshell kcm_knemo, więc z terminala polecenie kcmshell kcm_knemo Głowy nie dam, bo nie instalowałem tylko zawartość RPM-a obejrzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Luty 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Waldo dzieki poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Październik 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2008 Panowie teraz jestem na 9 w środowisku gnome,tylko co zrobić,żeby w tym środowisku program ten po każdym restarcie był i monitorowal w trayu,żeby nie trzeba było go każdorazowo odpalać z konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 System -> Preferencje -> Osobiste -> Sesje tam go dodaj i będzie się uruchamiał razem z systemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Październik 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 Gdzie Knemo leży w gnomie,jak robię zapamietanie danej sesji po odpaleniu programu z konsoli,to po restarcie nie wskakuje do traya, musiałbym dodać tę aplikację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi