saragossa Napisano Luty 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Witam. Jestem nowym użytkownikiem, tak świeżym, że wręcz nie rozpakowanym. Zainstalowałem niedawno FC7. System działa dość dobrze, ale ... Trochę czasu upłynie zanim się zdecyduję na niego. Faza testów po prostu. Koniec smutków czas na konkrety. Zauważyłem w systemie opcje "Włącz efekty pulpitu" i ją kliknąłem . Po krótkiej chwili otrzymałem komunikat "Desktop effects could not be be enabled" . Mój ubogi angielski przetłumaczył to jako " Nie możesz se włączyć efektów". No i się dalej nie kłóciłem. System instalowałem z płyty w sposób DDZ (dalej dalej zakończ). Poszło dobrze i po instalacji mogłem się nim cieszyć . Dopóki nie zacząłem wnikać głębiej. Podam może moją konfigurację sprzętową: -Athlon 4200 -2 GB RAM - płyta główna z zintegrowaną grafiką GeForce 6100 ( Gigabayte ) Czy ktoś miał podobny przypadek? Czy są wymagane jakieś specjalne sterowniki do grafiki? Ja w każdym bądź razie nie instalowałem nic specjalnego. Na dysku na czarną godzinę czai się jeszcze windows, ale to chyba nie ma znaczenia... Byłbym wdzięczny gdyby ktokolwiek coś mi podpowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Czy są wymagane jakieś specjalne sterowniki do grafiki?Tak. Musisz mieć zainstalowane repo Livna i ściągnąć z niego pakiet kmod-nvidia. Gdybyś przed zadaniem pytania wysilił się nieco i przeszukał forum (np. podając typ swojej karty graficznej), to... nie musiałbyś zaczynać nowego wątku. Proponuję, żebyś dla treningu wyszukał jak zainstalować repo Livna :] Bo to już było wielokrotnie w różnych wątkach i ze wskazaniem linków. Hint: Forum łatwo przeszukuje się przez Google wpisując "site:fedora.pl <szukana fraza>" - wyszukiwarka na forum może nie byc wystarczająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saragossa Napisano Luty 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Szukałem . Słowo. Ale dziękuję za podpowiedź i na pewno z niej skorzystam nie raz. Repo livna to zapewne repozytorium, a Livn? O matko komplikuje mi się to wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Luty 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 spróbuj zmiejszyć rozdzielczośc ekranu i wtedy właczyć ekekty a nastepnie zwiekszyć u mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Repo livna to zapewne repozytoriumDokładnie [...] a Livn?Zapewne to samo, tylko literka "a" się zgubiła Nie jest tak ciężk jak się na początku wydaje. Jest mnóstwo przedwodników: http://poradnik.fedora.pl http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f8.html http://howtoforge.net/howtos/linux/fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi