Skocz do zawartości

Jakim Programem Podzielić Dvd Na 2 Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie powiedzcie czym to zrobić,mam film DVD ale nie chce go skompresować do DVD 5 ponieważ będzie za duzy stopień kompresji,chciałbym to podzielic na 2 plyty,na Windowsie dobrze to robił DVD Shrink,ale na Fedorze nie wiem czemu jak wciskam opcje tworzenie to program mi sie zawiesza i nie moge tego zrobić,czy na (_linuxa_ → Linuksa) ORT jest program,ktory dobrze by to zrobił,film mam zrzucony DVDFab Decrypter (sam fim bez menu i dodatków) ten program ma tę opcje ale już w wersji Platinum - płatnej. Tak w ogóle czym kompresujecie DVD 9 na DVD5,K9 Copy jest fajnym programem ale nie wiem czemu wybierając tylko film przerzuca mi też menu.które zwiększa stopień kompresji o niepotrzebne procenty,niestety nie ma on opcji podziału na 2 płyty DVD.

Jeśli nie chcesz stosować kompresji to czysty plik video podzielić możesz dowolnym programem do edycji video (chociażby Live). Możesz to zrobić także z konsoli korzystając z systemowego pakietu split (tylko z opcją -b ) lub, co bardziej wskazane (bo nie polega na kopiowaniu map bitowych) ffmpeg (z opcją -i).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...