MC' Napisano Luty 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 Witam, Wiem że na linuksa jest problem z programami tego typu ale zastanawiam się czy jest coś godnego uwagi pod tym wzglęedem. Bardzo proszę o podrzucenie nazwy (ew opinii jeśli się ktoś z podobnym rozwiązaniem zetknął) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2008 Kiedyś troszkę bawiłem się VariCAD (nawet są rpmy), jest też skromniejszy Misfit Model 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cracket Napisano Luty 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2008 Spróbuj najpierw QCad - ja się do niego przekonałem, ale ogólnie programy CAD pod linuksa to XVIII wiek i epoka kamienia łupanego testowałem kilka programów CADowskich ale żaden nie był dla mnie intuicyjny, a chciałem sobie najnormalniej w świecie narysować i wydrukować plan mieszkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 a chciałem sobie najnormalniej w świecie narysować i wydrukować plan mieszkania. Ja też mam plany tylko co do 1 budynku i to nie jakoś szczególnie dokładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olorin Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 Sprawdzałem kilka programów, ale używam Qcada. Jest prosty w miare i jest w otwartej wersji, czyli powinien być w repo każdej dystrybucji. Nie wiem jak komercyjna ale od jakiegoś czasu używam tylko Qcada (otwartego) i choć trzeba się do niego przyzwyczaić to potem już idzie w miare łatwo:) Obsługuje format DXF i przy przenoszeniu plików do AutoCada problemy miałem jak pamiętam tylko z czcionkami (chyba wybrałem jakieś niestandardowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi