przekazy Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Witam jestem na etapie uruchamiannia róznych wersji linux-a i wybranie który by mi najbardziej odpowiadał. na razie wypróbowałem wersje live Ubuntu oraz KateOS III LIVE (wersje które nie trzeba instalować) zadziałały mi bez wiekszych probremów, ale kiedy pobrałem Fedora-8-Live-x86_64.iso to nie chce mi się uruchomić i wyświetla coś takiego: loading initrd.img...................................................................... ............................................. ....................... Ready. . Decompressing Linux...done. Booting the kernel. Buffer I/0 error on device sr0, logical block 3747 Buffer I/0 error on device sr0, logical block 3748 Buffer I/0 error on device sr0, logical block 3749 Buffer I/0 error on device sr0, logical block 3750 Buffer I/0 error on device sr0, logical block 3751 Buffer I/0 error on device sr0, logical block 3752 Bug in initramfs /init detected. Dropping to a shell. Good luck! bash: na job control in this shell bash-3.2# _ Kernel alive przy obrazie Fedora-8-Live-i686.iso to samo w czym tkwi problem ? jestem nowicjuszem i zupełnie nie mam pojęcia o co chodzi moja konfiguracja sprzetowa jest taka: płyta główna ASUS K8N4-E Deluxe procesor AMD Sempron 64 (754) grafika: GIGABYTE GV-NX66128DP (NVIDIA GeForce 6600) z góry dzięki za pomoc pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Na początek spróbowałbym z wersją 32-bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przekazy Napisano Luty 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 ale wersję Live 32-bity (Fedora-8-Live-i686.iso) tez wypróbowałem i miałem te same komunikaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 A po ściągnięciu obrazu sprawdziłeś sumę kontrolną? Bo z tego co właśnie wyszukałem, to to są błędy związane z integralnością obrazu ISO ew. błędem przy wypalaniu płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przekazy Napisano Luty 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 teraz sprawdziłem sumy kontrolne zarówno przy wersji 32-bit jak i 64-bit programem eXpress CheckSum Verifier i są wporządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 teraz sprawdziłemNo to ja nie mam pomysłów. Podaj może na wszelki wypadek jaki masz sprzęt, nagrywarkę. Może ktoś coś wymyśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przekazy Napisano Luty 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 płyta główna ASUS K8N4-E Deluxe procesor AMD Sempron 64 (754) grafika: GIGABYTE GV-NX66128DP (NVIDIA GeForce 6600) nagrywarka: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-A160B dyski : ST340810A ST3500320AS WDC WD800JB-00FSA0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi