99vadim Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Kiedy uruchamiam Gparted (zarówno ten systemowy jak i z LiveCD), widzę tylko jeden nieprzydzielony obszar. Nie widać żadnej z moich partycji. Wyglada to tak: W konsoli dostaję jeszcze ostrzeżenie "Nie można mieć nakładających się partycji". Dodam jeszcze że ostatnio reinstalowałem Windowsa, a sprawdzenie dysku Fsck nic nie dało. Poza tym wszystkie partycje działają sprawnie, zarówno w Widnowsie jak i w Linuksie. Gdzieś wyczytałem, że może być to wina nieistniejącej tablicy partycji - jeśli tak, to jak ją przywrócić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 A jak to widzi fdisk -l Masz tylko jeden dysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99vadim Napisano Luty 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Huh... Ok. Windows się coś ostatnio na moim sprzęcie wybitnie z Linuksem nie lubi. Okazało się, że Vista podczas instalacji zdradziecko zmieniła jedną z partycji z "logical" na "primary". Zmieniłem pod Windą ponownie na "logical" (polecam Acronis Disk Director) i Gparted już widzi wszystkie partycje. BTW: Dzięki WalDo za ogólne zaangażowanie na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 BTW: Dzięki WalDo za ogólne zaangażowanie na tym forum.Dzięki za uznanie, ale właśnie przeczytałem, że nie wszyscy są tego zdania Uśmiałem się swoją drogą Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi