LordD Napisano Luty 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2008 Mam ebooka w formacie *.prc Czy jest jakaś aplikacja, która potrafiłaby odczytać takiego ebooka? Google nic konkretnego na ten temat nie mówi. Na Windowsie ebooki w tym formacie można odczytać programem Mobipocket. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2008 Jeśli dobrze pamiętam linuksowa wersja Adobe Reader czyta ten format. Zawsze możesz też przekonwertować do innego formatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldoWaldow Napisano Luty 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2008 Mam ebooka w formacie *.prc Czy jest jakaś aplikacja, która potrafiłaby odczytać takiego ebooka? FBReader jest w repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Luty 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2008 Dzięki. Ten program niestety nie ma polskiego kodowania znaków, w opcjach w ogóle nie ma europy centralnej do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldoWaldow Napisano Luty 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2008 Dzięki. Ten program niestety nie ma polskiego kodowania znaków, w opcjach w ogóle nie ma europy centralnej do wyboru. Nie jest to zgodne z prawdą. W FBReader - Options Zakładka Language są do wyboru: Default Language: ustawić na Other (aplikacja nie ma polskiego interfejsu użytkownika) Default Encoding Set: ustawić na East European (lub Unicode w zależności od kodowania pliku) Default Encoding: tu masz windows-1250, ISO-8859-2, UTF-8 i inne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Luty 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2008 Dziwne. Od razu po zainstalowaniu tego programu, jak wchodziłem w "Other" to nie było tam kodowania dla centralnej europy, dopiero po resecie kompa z innego powodu wybór tego kodowania się pojawił. Tak czy inaczej bez względu na to co ustawie i jaką wezmę czcionkę to mam krzaczki zamiast polskich znaków. EDIT: Okazało się, że trzeba ustawić i w opcjach i we właściwościach dokumentu właściwe kodowanie. Już jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi