Sat3llite Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 Po zainstalowaniu fedorki nie działa mi dźwięk .. Ale to chyba standard przy kartach intela ;] Podobnie było z kubuntu, ubuntu .. Zainstalowne paczki alsa : alsa-utils-1.0.15-1.fc8 alsa-plugins-pulseaudio-1.0.14-5.fc8 bluez-utils-alsa-3.20-4.fc8 alsa-lib-1.0.15-1.fc8 alsa-lib-1.0.15-1.fc8 Jakieś pomysły bo już mnie szlak trafia z tym syfem .. To samo przy aktualizacji pakietów ? Wyrzuca mi buga i pozostaje mi tylko wysłać ... zal ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 Jaka karta dźwiękowa? Co wykrywa system-config-soundcard? Czy włączone masz ACPI? Czy włączone jest LAPIC? Jakiego buga dostajesz? Troszkę więcej konkretnych informacji. I siem nie denerwuj. To tylko komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 lspci Choć podejrzewam że masz kartę hda: m.in. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...amp;#entry91358 http://www.google.com/search?q=intel+hda+f...n-US:unofficial Use the google Luk!.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 Po zainstalowaniu fedorki nie działa mi dźwięk .. Ale to chyba standard przy kartach intela ;] Mam Intela i u mnie wszystko działa, więc nie pisz że standard bo ktoś przeczyta i się zrazi. lspci: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 Zainstalowne paczki alsa : alsa-utils-1.0.15-1.fc8 alsa-plugins-pulseaudio-1.0.14-5.fc8 bluez-utils-alsa-3.20-4.fc8 alsa-lib-1.0.15-1.fc8 alsa-lib-1.0.15-1.fc8 może się nieznam, ale było maglowane o pulseaudio że nie działa (no w fluxbox działa pięknie) Wyrzuć wszystko z pulse w nazwie, bo się gryzie. też się pochwalę takim wpisem ;P 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 Oooo, a od kiedy to nie działa? Bo jakoś u mnie na HDA intela pulseaudio+alsa działa od dawna bez najmniejszego problemu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2008 Ooooo naprawdę Cóż u mnie pod fluxbox działało pulseaudio, a pod gnome alsa i to tylko kiedy mam w systemie same paczki dla pulse, albo same paczki dla alsa. Może trzeba coś pogrzebać, przyznaję się że przeczytałem parę postów z forum i nawet nie próbowałem walczyć z pulseaudio. Poszedłem na łatwiznę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi