Scorpion Napisano Luty 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 Przepraszam, ze o to pytam, ale juz nie mam sily Jak wlaczam gmplayera i otwieram film (sterownik gl, xv nie chodzi, kodeki win32) to wszystko pieknie smiga, ale jak wlacze fullscreen to mi rozsciaga obraz na caly monitor, tak jakby jakis panscan robil Nie mam pojecia jak to zmienic. Jakby ktoś wiedzial to prosze o gotowe rozwiazanie jak krowie na granicy bo nie moge filmu zadnego obejrzec Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Luty 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 fullscreen to mi rozsciaga obraz na caly monitor A nie takie jest jego zadanie? Ale pewno masz coś innego na myśli Jako sterownik wyjściowy odnoszę wrażenie, że najlepiej się spisuje x11. Nie chcę nic reklamować, ale akurat odkryłem nakładkę SMPlayer i zdaje się bić na głowę standardowego gmplayera. Przyjaźniejsza i poręczniejsza i, jak dla mnie, ładniejsza, choć z biegiem czasu pewnie znajdą się jeszcze jakieś wady. Na korzyść jej przemawia też istnienie wersji pod Windows, więc w razie czego nie trzeba by się odzwyczajać. Tak więc zdecydowanie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Luty 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 TA NAKŁADKA JEST ABSOLUTNIE WYPASIONA !!!! Doszedlem do tego ze to wina mplayer-gui bo jak z wiersza polecen odpalilem film to chodzil ok, lae to i tak nie rozwiazywalo mojego prpblemu bo jednak odtwarzacz filmow musi byc graficzny, no bez jaj Zainstalowalem tego smplayera (nawet (_rpma_ → RPM-a) ORT dla fc8 znalazlem !) i smiga jak milo !!! Wspaniala sprawa, dzieki stary, po 4 godzinach obejrze jakis film ! a o malo nie skapitulowalem juz z tym mplayerem. Jeszcze jakbys mi powiedzial jak zrobic by napisy sie wyswietlaly pod filmem a nie na nim to juz by bylo bosko (po prostu lubie napisy tuz pod filmem na czarnym tle paskow naokolo filmu) Znalazlem takie cus gdzies, ale nie bardzo smiga albo nie wiem gdzie wklepac vop=expand=-1:-70:0:0 (vf=pp,expand=0:-120:0) THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 Zainteresowani wersją 64-bit SMplayera znajdą link → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=103958 Wersję przebudowałem korzystając ze *.speca dołączenego w paczce ze źródłami. Wszystko "as is", żadnych zmian w *.spec, łącznie z opisem, że to dla SUSE - tylko rpmbuild. Na mojej nowej F8 x86_64 działa poprawnie, struktura katalogów też się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Luty 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 Trzeba wkleić w Ustawinia->Zaawansowanw->Filtry wideo expand=0:-50:0:0 Zamiast -50 można wpisać co się chce. Z wiersza polecenia to by było: -vf-add expand=0:-50:0:0 bo SMPlayer dodaje formalności od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Luty 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 Trzeba Wam ludzie przyznac, ze umiecie czytac many Ja sie ucze powoli, gdyby nie forum i wujek google, to pewnie dawno bym zrezygnowal, I to wszystko za darmo ? Ja tego nie rozumiem, czemu chocby w biurach nie maja (_linuxa_ → Linuksa) ORT !!! Ile to kasy zaoszczedzone Dziekuje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi