Skocz do zawartości

Fullscreen Mplayer

Scorpion

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, ze o to pytam, ale juz nie mam sily

Jak wlaczam gmplayera i otwieram film (sterownik gl, xv nie chodzi, kodeki win32) to wszystko pieknie smiga, ale jak wlacze fullscreen to mi rozsciaga obraz na caly monitor, tak jakby jakis panscan robil

Nie mam pojecia jak to zmienic.

Jakby ktoś wiedzial to prosze o gotowe rozwiazanie jak krowie na granicy bo nie moge filmu zadnego obejrzec

Dziekuje

fullscreen to mi rozsciaga obraz na caly monitor

A nie takie jest jego zadanie? Ale pewno masz coś innego na myśli ;)

Jako sterownik wyjściowy odnoszę wrażenie, że najlepiej się spisuje x11.

Nie chcę nic reklamować, ale akurat odkryłem nakładkę SMPlayer i zdaje się bić na głowę

standardowego gmplayera. Przyjaźniejsza i poręczniejsza i, jak dla mnie, ładniejsza,

choć z biegiem czasu pewnie znajdą się jeszcze jakieś wady. Na korzyść jej przemawia też

istnienie wersji pod Windows, więc w razie czego nie trzeba by się odzwyczajać.

Tak więc zdecydowanie polecam.

TA NAKŁADKA JEST ABSOLUTNIE WYPASIONA !!!!

Doszedlem do tego ze to wina mplayer-gui bo jak z wiersza polecen odpalilem film to chodzil ok, lae to i tak nie rozwiazywalo mojego prpblemu bo jednak odtwarzacz filmow musi byc graficzny, no bez jaj

Zainstalowalem tego smplayera (nawet (_rpma_ → RPM-a) ORT dla fc8 znalazlem !) i smiga jak milo !!!

Wspaniala sprawa, dzieki stary, po 4 godzinach obejrze jakis film ! a o malo nie skapitulowalem juz z tym mplayerem.

Jeszcze jakbys mi powiedzial jak zrobic by napisy sie wyswietlaly pod filmem a nie na nim to juz by bylo bosko

(po prostu lubie napisy tuz pod filmem na czarnym tle paskow naokolo filmu)

Znalazlem takie cus gdzies, ale nie bardzo smiga albo nie wiem gdzie wklepac

vop=expand=-1:-70:0:0

(vf=pp,expand=0:-120:0)

THX

Zainteresowani wersją 64-bit SMplayera znajdą link → http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=103958

Wersję przebudowałem korzystając ze *.speca dołączenego w paczce ze źródłami. Wszystko "as is", żadnych zmian w *.spec, łącznie z opisem, że to dla SUSE ;) - tylko rpmbuild. Na mojej nowej F8 x86_64 działa poprawnie, struktura katalogów też się zgadza.

Trzeba Wam ludzie przyznac, ze umiecie czytac many

Ja sie ucze powoli, gdyby nie forum i wujek google, to pewnie dawno bym zrezygnowal,

I to wszystko za darmo ? Ja tego nie rozumiem, czemu chocby w biurach nie maja (_linuxa_ → Linuksa) ORT !!! Ile to kasy zaoszczedzone

Dziekuje !!!