Timo Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 Witam Od wczoraj przesiadłem się z Mandrivy na Fedore 8, do tej pory nie miałem tam problemu z odtwarzaniem radia internetowego.. i tu sie zaczyna, na początku wyskakiwało brak jakiś tam wtyczek demuplixera czy jakoś tak , zainstalowałem kodeki win32, restart Amaroka i teraz ,,Brak dostępnego dekodera." i adres http.. Szukam i szukam po tym forum, już mnie krew zalewa może ktoś sie zlituje i pomoże (zawsze coś) heh . Z góry dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Luty 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2008 masz zainstalowane amarok-extras-nonfree ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timo Napisano Luty 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2008 masz zainstalowane amarok-extras-nonfree ? Stary masz ode mnie ciężarówke piwa czy co tylko chcesz Wreście ruszyło ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 Nie chcę nowego tematu zakładać, a ten jest świeży. Nie mogę uruchomić Amaroka, próbowalem odinstalować i zainstalować na nowo yumem, wyskakuje mi ciągle ten sam bład: $ amarok Amarok: [Loader] Starting amarokapp.. Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp. amarokapp: error while loading shared libraries: libamarok.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory gdy szukam tego pliku libamarok: find: /usr/lib64/kde3: Błąd wejścia/wyjścia Najprawodopodobniej usunąłem coś z KDE, ale nie wiem co? Korzystam z Gnome, dlatego wydawało mi się, że wywalam niepotrzebne paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 Wg mnie to najprościej i najszybciej będzie yum remove amarok yum install amarok Przy powtórnej instalacji powinien dociągnąć zależności. [EDIT]To usuwanie niepotrzebnych rzeczy z KDE to mam nadzieję nie było rm -rf /usr/lib64/kde3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 to nic nie pomaga, pokazuje że ten katalog jest uszkodzony i nie może wypakowac i zainstalować tam plików. Oczywiście korzystałem tylko z dodaj/usun. Chyba całe KDE będę musiał wywalić i od nowa wszystko zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 pokazuje że ten katalog jest uszkodzony i nie może wypakowac i zainstalować tam plików.A SElinux masz włączony? Moze coś jest nie tak z uprawnieniami do katalogu lub kontekstami selinux? Miałem coś podobnego w ten weekend - system nie widział libaudit.so.0 co skutkowalo tym, ze nawet jako root nie mogłem wejść do katalogów systemowych. Odpalilem w trybie "rescue" i przywróciłem domyślne konteksty dla /lib/libaudit.so.0 oraz /lib64/libaudit.so.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 gdy odpalam z płyty i biorę "rescue" jest to samo z tym katalogiem, bład wejścia/wyjścia, niedawno zainstalowałem nowe jądro li(2.6.24.3-12.fc8), nie wiem czy jest ono oficjalnie w updacie. KDE wywaliłem, katalogi są nadal. Mam nadzieję, ze to nie są bad sectory, dysk jest nowiutki, w sumie sprawdzę zaraz dla pewnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi