prqr Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 Zainstalowalem swieza Fedore8. W ustawieniach systemu (system -> administration -> soundcard detection) ustawiam swoja karte SB Audigy jako domyslna i odpalam test. Wszystko slychac i jest pieknie. Jednak dzwiek z glosnikow wydobywa sie tylko w tym przypadku. Ani zadnenych dzwiekow systemowych, ani z odtwarzaczy mp3. Wie ktos jak sobie z tym poradzic? Czytalem ze jest mozliwosc ze Fedora8 zle rozpoznaje te sterowniki i zle je konfiguruje w modprobe.conf. Jak to naprawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 Może znany problem z nowym serwerem dźwięku pulseaudio? Ja u siebie musiałem odinstalować i we wszystkich aplikacjach ustawić ALSA. Albo może masz wyciszone kanały. Jeśli masz zainstalowany amixer (powinieneś mieć), to pokaż co wychodzi na konsoli jak wpiszesz to polecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prqr Napisano Luty 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 to mi pomoglo : http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...7&hl=audigy ---- łączenie postów ---- klasyczny problem z pulseaudio:> ------- Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi