adams24 Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 Mam problem z instalcją feodrki na serwerku fujitsu siemensu PRIMERGY Econel 100 S2. Otóz w momecie skonfigurowania mirroringu (raid 1) nie staruje mi instlacja w trybie graficznym fedorki tylko tekstowym. W dodatku prosi o zapodanie sterowników z dyskietki. Jak mirroring jest wyłącozny to instlacja przebiega OK. Czy ktos wie jakie sterowniki są potrzebne? Z góry dzięki za podpowiedź. Serwerek plików myśle uruchomić na nim. Jak ktos chce zarobić za znalezienie sterów i napisania krótkiego howoto jak zainstalowć stery do raidu to pisać wiadomosci prywatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Marzec 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2008 Juz sobie poradziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2008 Podziel się w jaki sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Marzec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Zainstalowałem CentOS. ale jest problem. Cos z raidem jest nie tak chyba bo skonfigurowałem mirroring i nie za bardzo robi kopię plików na drugi dysk. (_wogóle_ → w ogóle) ORT cos jest pochrzanione. Podczas instalcji robiłem takie partycje: / /home /boot No i jak sobie odpiołem poszczególne dyski posprawdzac czy wszystko OK to tak: na dysku 1 była tylko i wylacznie partycja /home na drugim dysku była partycja / i /boot i (_wogóle_ → w ogóle) ORT dane były na dyskach pomieszane to co było na dysku 1 /home to to nie było na dysku 2 w w dodatku na dysku 2 był katalog /home a w nim nic nie było nie wiem co jest nie tak. własnie nad tym pracuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Wyglada na to, ze zalozyles raid 0 (stripping)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Marzec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 kurcze no chyba się nie rąbnołem dwa razy robiłem i niby raid 1 (mirroring). Zresztą jeszcze takiego głupiego biosu do raida nie widziałem. Nigdy mi to problemów nie sprawiało a ty masz ci los. Zaraz jeszcze sprawdzę dokładnie. Podczas instalacji wykrywało jeden dysk logiczny 160 GB bo taiej wielkosci sa dyski, Więc jakbym zrobił srtiping to by było 2 X wiecej miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Marzec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2008 Mam pytanie. Czy zeby raid (mirrroring) działał pod CentOS trzeba partycje ustawiać w LVM ??? Pytam bo chce partycje zrobić bez LVM. ale jak zrobię bez lvm to się dziją rzeczy takie jak wyżej pisałem. A jak zrobię z LVM to nie mam mozżliwości sprawdzenia programikiem Ext2Fsd co jest na dysku bo wykrywa system pliku RAW i nie można przeglądać zawartości partycji linuksowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Marzec 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2008 Poradziłem sobie ze wszystkim, jednak trzeba liczyc zawsze na siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi