Renegade Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 Witam, mam Fedorę 7 i nie wiem czy to wina jakiejś aktualizacji, ale dziś musiałem skorzystać z CD i przy próbie zamontowania dostałem coś takiego: Dodam, że było OK, pendrive montuje poprawnie. w kompie są 2 napędy i w obu jest taka sama sytuacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 A może płyta gdzieś zarysowana albo zabrudzona? Sprawdzałes na jednej płycie czy na większej ilości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Marzec 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 Kilka płyt, oba CD i efekt ten sam poniżej mój fstab: /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1 LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 /dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0 /dev/sda3 /mnt/dysk-d ext3 defaults 0 0 /dev/fd0 /media/dyskietka auto rw,user,noauto 0 0 W nim nic nie zmieniałem i cały czas na nim działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 A próbowałeś ręcznie do jakiegoś katalogu montować? Masz jakiś inny system na tym komputerze? Winda, inny linux. Sprawdzałes czy tam jest OK? Może napęd jest uszkodzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Marzec 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 Wiesz gdyby to był 1 napęd to bym brał pod uwagę uszkodzenie, ale tu są 2 w tym jeden nówka i oba się zaczęły zachowywać tak samo. Niedawno wszystko działało OK i jedyne co zmieniałem w kompie to sukcesywnie instaluję poprawki. Pendrive montuje poprawnie. Sprawdzałem usługę hal, pisze że działa więc już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 Wiesz gdyby to był 1 napęd to bym brał pod uwagę uszkodzenie, ale tu są 2 w tym jeden nówka i oba się zaczęły zachowywać tak samo.No, tak To chyba nie mam pomysłu. Może jeszcze pokaż zgodnie z sugestią na ramce z błędem co tam dmseg | tail pokazuje. Chociaż pewnie nie będzie dużo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Marzec 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2008 Coś takiego: ip_tables: © 2000-2006 Netfilter Core Team eth0: no IPv6 routers present Netfilter messages via NETLINK v0.30. nf_conntrack version 0.5.0 (15360 buckets, 61440 max) SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts vboxdrv: Trying to deactivate the NMI watchdog permanently... vboxdrv: Successfully done. eth1: no IPv6 routers present Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2008 No to wygląda zwyczajnie. Musisz poczekac na kogos innego, bo ja pomysłu nie mam żadnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2008 Nie napisałeś co się dzieje, kiedy montujesz z konsoli jako root. Czy w ogóle próbowałeś? Ja bym ponadto spróbował zrobić wpis do /etc/fstab /dev/cdrom /media/cdrom auto user,exec,noauto,ro,pamconsole 0 0 z naciskiem na opcje user i pamconsole (ta druga w F8 już nie jest potrzebna, ale wcześniej była). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi