Skocz do zawartości

Hp 6715b I Problemy Z Instalacj

legus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam notebooka HP 6715B z Radeonem x1250. Wszystkie sposoby instalacji, jakie wypróbowałem (parametry startowe dostępne na forum ) zawiodły. To znaczy, wszystko przebiega właściwie, w każdy z zastosowanych sposobów, do momentu instalacji pakietów. Zawsze wywala sie na instalacji 3 pakietu. Zawsze. Udało mi sie zainstalować ubuntu 7.10 za pomocą wersji alternate.

Jezeli moze ktos ma, zna sposob instalacji Fedory 7, moze 8 na w/w laptopie i moglby mi pomoc, bylbym wdzieczny. Osobiscie bardziej pasuje mi Fedora niz Ubuntu.

Pozdrawiam legus

Witam,

Ponownie sie zabralem za instalacje FC i nadal to samo. Zupelnie nie wiem jak ma sie za to zabrac, jak np. wyrzucic pakiet z intslacji. Nie mam mozliwosci skreslenia pakietu, tylko cala grupe.

Chyba, ze nie wiem, jakim parametrem sie posluzyc. Chodzi o pakiet nr 2, jak zauwazylem, jest to setup.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...

Witam,

O irqfixup nie wiedzialem, dzis sprobuje.

Dzieki i pozdrawiam legus.

EDIT

A co do swojego modelu, wylacznie ubuntu 7.10 "zapodaje" jakies info. Zreszta mozna je zainstalowac. Sprobowalem, ale osobiscie wole FC 7. FC8 mi zupelnie nie pasuje.

To jest subektywne uczucie.

Witam,

Jedynym powodem, dla ktorego nie udalo mi sie zainstalowac FC na laptoku (6715b) byl wybor jezyka polskiego podczas instalaji. Wybranie angielskiego, w kazdej FC7 i FC8 (dla i386 i x64_86) pozwolil poprawnie zainstalowac system. Sprawdziłem instalujac kazda (4) z dystrybucji. Oczywiscie X nie startuja od razu. Instalacja fglrx rozwiazuje ten problem.

Mam nadzieje, ze komus pomoglem.

Pozdrawiam legus