legus Napisano Marzec 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2008 Witam, Mam notebooka HP 6715B z Radeonem x1250. Wszystkie sposoby instalacji, jakie wypróbowałem (parametry startowe dostępne na forum ) zawiodły. To znaczy, wszystko przebiega właściwie, w każdy z zastosowanych sposobów, do momentu instalacji pakietów. Zawsze wywala sie na instalacji 3 pakietu. Zawsze. Udało mi sie zainstalować ubuntu 7.10 za pomocą wersji alternate. Jezeli moze ktos ma, zna sposob instalacji Fedory 7, moze 8 na w/w laptopie i moglby mi pomoc, bylbym wdzieczny. Osobiscie bardziej pasuje mi Fedora niz Ubuntu. Pozdrawiam legus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2008 A sumy obrazu sprawdziłeś? Mediachecka nośnika zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Marzec 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2008 Witam, Zapomniałem o tym napisac, ale aby miec pewnosc, wykorzystałem 3 rożne obrazy oraz możliwość instalacji z sieci. Sumy kontrolne zawsze zgadzaly sie z podanymi na stronach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2008 Zawsze wywala sie na instalacji 3 pakietu.A to zawsze ten sam pakiet? Może można go odhaczyć i nie instalować, jeśli to oczywiście nie jest któryś z podstawowych, niezbędnych do działania systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Marzec 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2008 Witam, Ponownie sie zabralem za instalacje FC i nadal to samo. Zupelnie nie wiem jak ma sie za to zabrac, jak np. wyrzucic pakiet z intslacji. Nie mam mozliwosci skreslenia pakietu, tylko cala grupe. Chyba, ze nie wiem, jakim parametrem sie posluzyc. Chodzi o pakiet nr 2, jak zauwazylem, jest to setup. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podlak Napisano Marzec 31, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2008 Hej Legus, GNU/Linux on HP Pavilion DV9000 - to akurat mój model, sam się przymierzam i czekam na 9. Nie wiem czy Ci w ogóle jakoś to pomoże... ale zawsze możesz spróbować wygooglać swój model Powodzenia i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Kwiecień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2008 Witam, O irqfixup nie wiedzialem, dzis sprobuje. Dzieki i pozdrawiam legus. EDIT A co do swojego modelu, wylacznie ubuntu 7.10 "zapodaje" jakies info. Zreszta mozna je zainstalowac. Sprobowalem, ale osobiscie wole FC 7. FC8 mi zupelnie nie pasuje. To jest subektywne uczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Kwiecień 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2008 Witam, Jedynym powodem, dla ktorego nie udalo mi sie zainstalowac FC na laptoku (6715b) byl wybor jezyka polskiego podczas instalaji. Wybranie angielskiego, w kazdej FC7 i FC8 (dla i386 i x64_86) pozwolil poprawnie zainstalowac system. Sprawdziłem instalujac kazda (4) z dystrybucji. Oczywiscie X nie startuja od razu. Instalacja fglrx rozwiazuje ten problem. Mam nadzieje, ze komus pomoglem. Pozdrawiam legus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi