Daniel1409 Napisano Marzec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2008 Mam winXP i chciałem zainstalować jeszcze Fedore 8. Zrobiłem wolne miejsce na dysku programem PM i podczas instalacji Fedory pojawia sie mi błąd typu... "Nie prawidłowa tablica partycji na /dev/mapper/nvidia_jjdbjaii-- błędna sygnatura 5547". Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem abym mógł zainstalować Fedore ???????? :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nitro Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 Witam.Mam podobny problem. "Tablica partycji jest uszkodzona". Czy da sie cos z tym zrobic?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 (...)programem PM (...)Nie wiem jak to wygląda obecnie, ale jakiś czas temu sporo osób miało problemy z partycjami tworzonymi przez PM. Proponuję zainstalowac od nowa. W czasie instalacji wybierz "wlasny podział dysku" (albo jakaś podobna opcja) i przeformatuj partycje. Drugi pomysł to ściągnij sobie np. gparted LiveCD → http://gparted-livecd.tuxfamily.org/ i przed instalacją podziel dysk i sformatuj przy pomocy tego narzędzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi