Lucider Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 Witam, Kiedy biorę test dźwięku w polu wyboru karty dźwiękowej dźwięk słyszę i jest fajnie. Ale kiedy odpalam xmms, banshee, amarok - cokolwiek - to już nie chce mi działać i wywala mi błąd "output plugin" z tymże alsa niby jest. Kiedy klikam w konfigurację dźwięku, pokazuje mi dwa msg boksy naraz: Regulator głośności nie znalazł żadnego elementu i/lub urządzeń do kontroli. Oznacza to, że nie są zainstalowane odpowiednie wtyczki GStreamera, lub karta dźwiękowa nie jest skonfigurowana. Nie odnaleziono wtyczek GStreamer i/lub urządzeń kontroli głośności. Szukałem na forum, ale nie znalazłem nic konkretnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 (...) nie są zainstalowane odpowiednie wtyczki GStreamera (...) Może trzeba je zainstalować? Co pokazuje rpm -qa | grep gstreamer Jeśli nic, to ... wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucider Napisano Marzec 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 A jeżeli: gstreamer-python-0.10.8-2.fc8 gstreamer-ffmpeg-0.10.3-1.lvn8 gstreamer-0.10.15-1.fc8 gstreamer-plugins-base-0.10.15-3.fc8 gstreamer-plugins-pulse-0.9.5-0.4.svn20070924.fc8 gstreamer-tools-0.10.15-1.fc8 gstreamer-plugins-good-0.10.6-7.fc8 To co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 A masz zainstalowane pulseaudio? U mnie sprawialo problemy. Odinstalowałem i ALSA zaczęła działać jak dawniej w F7 Poza pulseaudio-libs o ile dobrze pamiętam, bo tej biblioteki wymaga jakiś program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucider Napisano Marzec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 Niestety w tym przypadku to nie pomogło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 Niestety w tym przypadku to nie pomogło... Masz jeszcze ustawienia Gstreamera, System>Preferencje>Sprzęt>Wybór Systemów Multimedialnych lub wpisz gstreamer-properties. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi