komandosik Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 Witam, sprawa wygląda nastepująco. Mamy serwer w OVH - przedwczoraj zmienilem haslo dla kolegi (aby cos zrobil w serwerze) na banalnie proste 12345, kiedy skonczyl, w sumie zapomnialem je zmienic. Wczoraj inny kolega mogl sie zalogowac i bylo ok. Dziś już hasło na roota nie działa. Inni userzy działają. Czy jest jakas mozliwosc odzyskania hasła roota. Bez reinstalacji? Na serwerze jest wiele rzeczy ktore musza zostać. Wiem że to duże zaniedbanie z mojej strony,teraz właśnie płace za swoje błędy... ma ktoś jakis pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 Czy jest jakas mozliwosc odzyskania hasła roota. Bez reinstalacji?Nie wiem jak to jest na wirtualnych, ale na "normalnych" jest taka możliwość. Problem polega na tym, że trzeba fizycznie podejść do sprzętu, więc skontaktuj się z OVH. Szybciej znajdziesz pomoc niż tu na forum. Zrobiłbym bym to na Twoim miejscu natychmiast, bo dane wyciekają w świat (o ile już nie wyciekły ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komandosik Napisano Marzec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 To serwer dedykowany nie virtualny. hmm, wiem dlatego juz poszedl mail, jestem ciekawy czy to wiaze sie z jakas oplata dodatkowa... eh sie okaze a nie ma innego sposobu z dostepu ze zwyklego uzytkownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 jedynie przez ponowne włamanie na konto roota, używając jakichś exploitów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi